Reklama

Reklama

Trevoga

(TV film)
  • Sovětský svaz Тревога
všechny plakáty

Obsahy(1)

Taťána pracuje jako turistický průvodce na lodi, která se plaví s návštěvníky Leningradu po kanálech Benátek severu. Ten den vozí prazvláštního pasažéra, už pošesté s ní jede kapitán pohraničních vojsk. Pětkrát už slyšel historii města, takže na sklonku dne je již schopný sám vyprávět text místo průvodkyně. A po přistání ji překvapí ještě víc – požádá ji rovnou o ruku.
Kapitán Jegorov byl jmenován velitelem v novém místě určení. Na svou posádku přijíždí i s novomanželkou a hned se ujímá výcviku mužstva. Je vyznavačem nekompromisní tvrdosti jak ve fyzické přípravě, tak i v subordinaci, a tak mu vadí, že se žena přátelí s branci, že se zajímá o jejich rodinné strasti, že založila posádkovou knihovnu. A začíná to mezi nimi skřípat. Podobně se zhoršují i vztahy mezi ním a podřízenými. Považují jeho výcvikové metody za přehnané.
Jegorov tedy uspořádá tajně cvičení a to naneštěstí dává za pravdu jemu. Bdělost na hranici mezi vojáky poklesla, dlouhá perioda bez mimořádné situace všechny ukolébala. Péče, kterou věnuje zlepšení bojeschopnosti útvaru, ale chybí Taťáně a když jí navíc zakazuje – „jsi žena důstojníka!“ – pracovat, tak od něj odchází. A nejenže teď musí řešit osobní problémy, na hranici je nahlášena mimořádka a hotovost jde s velitelem v čele po stopách narušitele. (chamonix)

(více)

Reklama

Reklama