Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amatérský komediálně laděný film z malé fotbalové vesničky. Právě zde se odehrává příběh trenéra Skřítka, který se po letech vrací ke své vášni – fotbalu. Děj je zasazen do vesničky Trpenovice, vesničky tak malé, že ji nenajdete ani na mapě. Místní se rozhodli po několikaleté pauze obnovit fotbalový tým. Ten však provázejí porodní bolesti a tou největší je absence trenéra. Ba co víc, týmu reálně hrozí sestup do nižší soutěže. Předseda týmu se rozhodne oslovit Trpenovického rodáka a bývalého hráče Michala Skřítka. Jak se nový trenér své role zhostí? To bychom již prozradili příliš... (Slukas22)

(více)

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel výhradně v Prostějově a jeho okolí, hrají v něm pouze Prostějováci a vyrobili jej prostějovští amatérští filmaři. (Slukas22)
  • Skřítek se v názvu filmu píše s velkým S proto, že jde o osobu pana Skřítka. Zní to netradičně, dle pravidel ČJ by měl název být Fotbalový skřítek. Tady jde ale o záměr tvůrců filmu, takže správně je opravdu Fotbalový Skřítek. (Slukas22)
  • S hláškami a komickými situacemi pomohl svými zážitky ze života dědeček Michala Grepla, Václav Šatný, který se celý svůj život věnoval fotbalu. Nejdříve jako hráč a později jako trenér převážně na úrovni okresních soutěží. Bohužel samotné premiéry filmu se už nedožil. Film je věnován jeho památce. (MikiGreplik)

Reklama

Reklama