Reklama

Reklama

Štěstí

(festivalový název)

Obsahy(1)

Navenek se zdá být vše v nejlepším pořádku. Krásná padesátnice právě provdává dceru, brzy bude babičkou a je tváří zkrášlovací kosmetiky s výmluvným názvem Štěstí. V nitru však trpí v nešťastném manželství, z něhož není úniku. První film z postsovětského teritoria věnovaný tématu domácího násilí. (Letní filmová škola)

Recenze (4)

ThaFilmGuy 

všechny recenze uživatele

Velmi silný snímek popisující domácí násilí a bezvýchodnost obětí v zemi, kde nemají právní ani společenské zastání. Mrazivý příběh dokresluje prostředí odlehlého kazašského města se svými zašlými paneláky a rozbahněnými děravými cestami. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Pojetí tohoto dramatu bylo až nečekaně silné, zvlášť některé naturalistické scény. Celkový dojem z filmu mi ale přece jen zkazil donekonečna protahovaný závěr. Možná to tak bylo natočeno záměrně, aby i divák prožil muka (spojená s domácím násilím), která nekončí po pár vteřinách zatmívačkou, ale pokračují až do zemdlení. Anebo ne, možná jen tvůrci neznali míru. Vzhledem k přílišné doslovnosti některých dalších scén (kosmetika) bych si tipnul spíš to druhé. Za zhlédnutí to ale určitě stojí. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama