Reklama

Reklama

Věda o emocích

(seriál)
  • Francie La Science des émotions (více)

Obsahy(1)

Emoce povznášejí náš život, oživují každodenní činnost a utvářejí vztahy s ostatními. Tyto výrazné signály vytvářejí univerzální jazyk, základ veškeré komunikace. V každém okamžiku k nám emoce promlouvají, oslovují nás. Hněv nám dává příkaz bojovat. Strach je zase varovný signál, který nás nutí k útěku. Smutek nám radí obrátit stránku. A k radosti máme sklon všichni. Pravidla slušnosti po dlouhou dobu vyžadovala, abychom emoce v sobě hluboko potlačovali, ale dnes se staly opět součástí našeho běžného života. Lékaři, neurobiologové, psychologové a terapeuti po celém světě posouvají hranice vědy při jejich poznávání neustále kupředu. Nastal čas naše emoce pochopit a pracovat s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem druhý díl a většinu věcí jsem vystuduvsi humanitní obor znal. Pobavilo mě prirovnání práce našeho mozku k počítači - operační a disková paměť. A pokus s publikem hned na začátku dílů, které bylo vyzváno, aby si představilo jakékoliv trimistne číslo s omezením, že ta tři čísla musí být stejná a lichá. Všichni napsali 333, protože mozek se dostává do časově paniky a drží se toho, co slyšel - 3. Počet lidí s depresemi je alarmující. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tato dokumentární minisérie se věnuje problematice emocí, emoční inteligence, dezinformací nebo duševních poruch. Vřele ji mohu doporučit všem vyučujícím výchovy k občanství. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama