Reklama

Reklama

Pleistocenní park

(festivalový název)
  • USA Pleistocene Park

Obsahy(1)

Svérázný ruský geofyzik Sergej Zimov, jeho syn Nikita a ambiciózní projekt na obnovu ekosystému, který vymizel před deseti tisíci lety se skončením doby ledové. Dva muži na jednom z nejméně hostinných míst severu shromažďují obrovská stáda dobytka, která vypouštějí do volné přírody Sibiře, na území Pleistocénního parku, jak jej sami nazývají. Vše se děje zcela nízkonákladově, bez oficiálních povolení a bez vnější pomoci. Znovuvybudování ekosystému doby ledové je podle nich cestou, jak zabránit tomu nejhoršímu klimatickému neštěstí. Stihnou severské Serengeti vybudovat dřív, než roztaje permafrost? (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (2)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2022) Snímek Pleistocenní park poskytuje pohled do zákulisí vskutku odvážného a smělého projektu s nejistým průběhem a ještě více nejistým vyústěním. Záchrana permafrostu podle ambiciózní vize Sergeje a Nikity Zimových se na jednu stranu jeví jako promyšlený, na druhou stranu však velmi bláhový nápad. Bylo však zajímavé sledovat obrovské odhodlání obou mužů (byť je Sergej opravdu svérázná postavička), jimž se do cesty neustále stavěly různé překážky. Z dokumentu sálal výrazný oblastní kolorit a místy byl i celkem úsměvný. ()

flynander 

všechny recenze uživatele

Jedno takové úsloví říká, že když jako filmař narazíte na zajímavé lidi, tak se ty dokumenty točí "skoro samy". Když se ještě navíc ty osoby snaží o záchranu planety pasením několika jaků a bizonů, tak je prostě o zábavu postaráno... :) Jejich tempo je vražedné, jejich revírem jsou Sibiřské pláně, jejich protivníci jsou politici, ignoranti a úředníci. Sergej a Nikita pracují ve dne v noci, jejich úkolem je znovuobnovit pleistocén! Největší překvapení první poloviny AFO 2022! 90% ()

Reklama

Reklama