Reklama

Reklama

Dear Doctor, I'm Coming for Soul

(seriál)
  • Thajsko คุณหมอครับ ผมมารับวิญญาณคนไข้

Obsahy(1)

Dr. Prakam je doktor, který je velice oddaný své práci a pacientům. Bojuje o každý svěřený život. Proto jen nelibě nese, když nemocnici neustále navštěvuje smrťák, aby vyprovodil na další cestu duše zesnulých pacientů. Jeden životy zachraňuje a druhý jim je bere. Doktor a smrťák tak stojí na opačných stranách pomyslné barikády. Ti přeci nemohou mít nic společného. Nebo snad ano? (Lex.San)

(více)

Recenze (3)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Příběh byl naprosto dominantní, zaujal mě. Příběh vycházející z motivů thajského vnímání světa, doplněný o polopohádkové prvky a nedělající si nic z toho, že některé "drobnosti" nebyly dotaženy, protože ty Thajci považují za nepodstatné, se mi vryl natrvalo do nitra. Především samotný závěr seriálu člověka, který vnímá celý život jako celek a je seznámen s buddhismem, musí dojmout k slzám ... A i když herecké výkony nebyly úplně top, vyvážily je především obě hlavní postavy, vysocí a sympatičtí thajští herci Nut a Karn (před pár lety jako mladincí si zahráli hlavní postavy v také pěkném seriálu ze sloní farmy Grey Rainbow) a líbila se mi i dobře zahraná postava Khetta ... 101099 ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Mělo to vážně skvělou premisu, která slibovala být opravdu netradiční podívanou (střet pozemského a toho posmrtného života vypadal zajímavě). Bohužel vyšel z toho jen velice plochý příběh, který nedokázal obsáhnout ani jednu svoji rovinu pořádně. Jak po lékařské stránce, tak po stránce posmrtného života a smrťáků dostane divák naservírovanou nicneříkající záležitost, která od každého jen něco nakousne, ale do hloubky se nikdy nedostane. I tak jsem ale celý seriál dokoukal až do konce, protože byť mě příběh docela zklamal, postavy zde byly skvělé – nejen hlavní pár, kterému ale v průběhu příběhu trochu docházel dech, tak i páry vedlejší zde měly tu správnou chemii. Jsem jen a jen rád, že BL příběhy začínají mít skvělé a silné vedlejší ženské postavy, které mají co nabídnout. Seriál to tak díky tomu dotáhl na klasické 3* (6/10) ()

Ignacia 

všechny recenze uživatele

Se zhlédnutím jsem otálela, protože jsem vzpomínala na Město andělů s Nicolasem Cagem a obávala jsem se kopírování příběhu a jeho zasazení do BL žánru. A nakonec... zbytečné obavy! Děj byl mnohem zajímavější a rozuzlení po asijsku mnohem přirozenější a stravitelnější. Velmi mne dojalo a potěšilo. Nezbývá, než vřele doporučit. Kromě dobře zpracované (sice pomalý rozjezd, ale později!) BL stránky mne uchvátil příběh samotný. Boj života se smrtí, kdy obojí je vlastně přirozené a jediná možnost je to přijmout a smířit se s tím. Naděje v reinkarnaci, otazníky, co bude po smrti. Jediné, co mi tam chybělo, je větší rozvití života v underworldu a pravidla pro soul reapery. To by mi přišlo hodně zajímavé, dovědět se víc.  Samozřejmě se najde několik nedostatků, které mne iritovaly (ale daly se přežít, např. zmíněná pravidla, chybějící jizva po transplantaci, atp.), ale nechci spoilovat nadmíru. Velmi pozitivně hodnotím nulový product placement. Hurá, Thajci to umí i bez něj. Na druhou stranu téměř celou sérii zahráli v jednom oblečení, takže tady se ušetřilo. :) ()

Reklama

Reklama