Reklama

Reklama

Neohrožení

(seriál)
  • Jihoafrická republika The Brave Ones
Trailer
Jihoafrická republika, 2022, 3 h 48 min (Minutáž: 32–45 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Všemocná bohyně převtělená do mladé ženy musí využít svoje božské schopnosti, aby pomstila smrt sestry a ochránila rodinu před zkázou. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Draconian 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem byl hodně zvědavý. Jihoafrická republika, fantasy a prozatimní hodnocení kolem třiceti procent? To musím vidět:-) Příběh o dívce, která je onou "Neohroženou" a může zachránit strom života a také svou vesnici před zničením (ze strany zlé korporace), sliboval mnohé. Začátek vypadal nadějně a já očekával, kam se to rozjede...bohužel postupně se ukázalo, že Neohrožení jsou sice fantasy, ale kdybych měl v krátkosti popsat dojem ze seriálu, tak bych řekl, že je to vlastně takový "africký Dallas". Prvky telenovely byly dost silné a zejména "zvraty" s tím kdo je čí příbuzný působily až směšně. Já očekával více etnických prvků, více šamanismu a kultury původních obyvatel. Fantasy to mohlo být netradiční a zajímavé, ale toho tam vlastně bylo hrozně málo. Velkým kamenem úrazu byl potom výběr hlavní hrdinky. Je na prd, když hlavní postava je ta nejprotivnější z celého seriálu. Hloupá, rozmazlená, nekonzistentní a ještě přelétavá. Herecké výkony někdy solidní, jindy až srandovní. Akční scény nedomrlé. Tvůrci se snažili překvapovat a tak chtěli neustálé zvraty...jenže to působilo prostě hloupě. Efekty na seriálovou tvorbu také v pohodě. Průser je samotný závěr...ten je vyloženě k naštvání. Takhle s prominutím debilní konec jsem už dlouho nikde neviděl. Bude druhá řada? Možná, to by odpovídalo závěru. K čemu to celé bylo? Proč jsou "Brave ones" tak mocní, když to neukáží? Do prdele proč strážkyně stromu života se někonec chovají jak někdo úplně jiný? Nelogičnosti a nelogičnosti. Anebo jsem prostě nechápavý. Je to škoda. Námět nebyl špatný a klidně bych i prominul tu "telenovelovost". No nic, bohužel tohle opravdu nebylo dobré. 40% ()

Reklama

Aceboris 

všechny recenze uživatele

Netflix tvorí jednu " perlu " za druhov. Zaujímavé poňatie africkej kultúry a povier. Mohlo to byť dobré, pokiaľ by s toho nespravili africkú telenovelu kde aby zaujali preplietali piate cez deviate, dobre, že celá dedina nebola niekoho , niečím v príbuzenstve. Zase nám ponúkajú boj obra s Goliasom, kde sú peniaze a moc na jednej strane a statočnosť pár jednotlivcov na strane druhej  Začiatok bol zaujímavý a diváka pritiahne, lebo čaká niečo nové, niečo zaujímavé. Žiaľ sklamania nastanú hneď po prvej časti. Hlavná hrdinka, aspoň podľa mňa posobila nesympaticky , doslova odporne. V seriály sa prestrieda veľa osôb, ale žiaľ ani k jednej som si nevybudoval nejaký kladný postoj. Skôr som čakal na koniec ako to celé zase Netflix a jeho scenáristi domrvia, keď nevedia čo. Za mna veľké sklamanie, nakoľko fantasy ako žáner mám rád. Koniec je úplne mimo, nič nerieši a nevysvetľuje a asi čakajú na druhú sériu, dúfam, že žiadna nebude. 2/10 ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama