Reklama

Reklama

Exkurze do vesmíru

(festivalový název)
  • USA The Sights of Space: A Voyage to Spectacular Alien Worlds (více)
Krátkometrážní / Dokumentární
USA, 2022, 31 min

Režie:

John D. Boswell

Scénář:

John D. Boswell

Obsahy(1)

Vesmír je nesmírně obrovský, nepřestává nás fascinovat, je domovem obrovského množství různorodých světů, neboli exoplanet. V současnosti jich známe 5 500, jsou příliš daleko, abychom je mohli podrobněji prozkoumat. To nám ale nezabrání v imaginární cestě za nimi, a to na základě nejnovějších současných vědeckých poznatků! Naše vesmírná loď se jmenuje Navis III, která vás dopraví na jakékoliv místo v naší Galaxii, kde se nachází 200 miliard hvězd. Nejprve se vydáme k nejdivočejším planetám, které lidstvo dosud objevilo. Jsou to světy, které se vymykají našim představám – od planetárních oáz až po žhavé plynné obry s mračny z kovu. Tato mezihvězdná cesta nám umožní nahlédnout na to, jak hluboko sahá fantazie přírody a zároveň otevře cestu budoucím průkopníkům, kteří možná jednoho dne stanou na našem druhém domově v hlubokém vesmíru. Takže, kdybyste mohli navštívit libovolné místo v galaxii, kam byste se vydali? (Future Gate)

(více)

Recenze (1)

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Veľký frfloš by možno povedal, že to bol len taký trochu kvalitnejšie vizuálne spracovaný dokument z Viasat Explore, kde sa len nahádzalo niekoľko zaujímavých extrémov z ďalekého vesmíru, aby to malo správny "wau efekt" pre priemerného diváka, ktorý o vesmíre pramálo vie. Táto myšlienka v mojej hlave stále vŕta, ale je to magické... vesmír ma asi nikdy neprestane fascinovať. PS: Viac ako film samotný, na mňa zapôsobila nasledujúca prezentácia zamestnanca SAVky na tému hľadania exoplanét vo vesmíre. Náročná, no úžasná práca. Videné na festivale Future Gate. ()

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Reklama

Reklama