Reklama

Reklama

Emesis Blue

všechny plakáty
USA, 2023, 108 min

Režie:

Chad Payne

Scénář:

Chad Payne

Hudba:

Chad Payne

Hrají:

Chad Payne

Obsahy(1)

Když v Mortemu v Novém Mexiku záhadně zmizí jednatel společnosti BLU, soukromý detektiv a válečný veterán se spojí, aby ho našli, ale muž kterého sledují, je mnohem nebezpečnější, než si dokážou představit. (PonozkovyMol)

Recenze (2)

KritikRik 

všechny recenze uživatele

Sice nevím, o com tam vlastně šlo, ale kvalita animace a atmosféra která se dá krájet vyvyšuje toto dílo na velmi vysokou úroveň. A i když to moc vizuálně strašidelné nebylo, tak psychologicky to určitě uspělo v...tom v čem to chtělo uspět. ()

Recenzon 

všechny recenze uživatele

Film podle mé oblíbené hry? Proč ne? Jen sem s tím! Když jsem se dozvěděl, že fanoušci mé nejoblíbenější hry vydali 108 minut dlouhý animovaný hororový film, který má už od pohledu skvělou atmosféru tak jsem skákal do stropu a hned mě to začalo zajímat. Musím si přiznat to, že k filmu nejsem zcela objektivní právě kvůli tomu, že se jedná o mojí srdcovou hru, ale i kdybych tento film viděl a neměl absolutní páru o tom, co to je TF2, tak bych hodnotil dost podobně. Příběh je trošku zamotaný a film se musí zhlédnout několikrát, aby se tam něco vůbec pochopilo, ale myslím si, že tenhle film tvoří spíše atmosféra a úžasná animace než příběh. ()

Reklama

Zajímavosti (9)

  • Symbol „M“, který se ve filmu objevuje, např. když medic bojuje s hořící postavou Pyra a zůstane mu na tváři jizva ve tvaru tohoto písmene, je referencí na film Vrah mezi námi (1931), kde byl vrah dítěte označen písmenem M. (Resam)
  • Film si bere inspiraci z povídky „Jaunt“ od Stephena Kinga, ve které je vynalezana masová teleportace. Osoby procházející teleportem musí být uspané. V opačném případě projde fyzické tělo portálem ihned, ale mysl subjektu stráví věčnost čekáním. (Resam)

Reklama

Reklama