Reklama

Reklama

Krásné země z výšky: Irsko

(TV film)
  • Velká Británie Aerial Profiles: Ireland From Above (více)
Velká Británie, 2020, 52 min

Obsahy(1)

Jeden ostrov, dva státy a nepřeberné množství bohaté historie a přírodních krás... Irsko je známé svým bohatým folklórem, které zahrnuje vyprávění o skřítcích se skrytými hrnci zlata i příběhy patrona Patrika, který zbavuje ostrov hadů. Historie dýchá na návštěvníky ze všech koutů. Geopoliticky je ostrov rozdělen na Irskou republiku na jihu a Severní Irsko, které je součástí Spojeného království. „Smaragdový ostrov“ každoročně navštíví přes jedenáct milionů lidí, kteří sem přijíždějí poznat mimo historie i majestátní krajinu zahrnující poklidná pole, drsné hory i pobřeží, které je vyhlášené svou dechberoucí krásou. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tyhle bezlesé země s mléčným hospodářstvím a horskými pouštěmi , kde neroste ani tráva se mi nelíbí. Hrady jsou romantické a kultura sympaticky křesťanská. Dokument na České televizi. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný seriál. Irsko je půvabné svými skalami, útesy, mírnými kopci se středověkými hrady. Krásně nasnímáno, doplněno vizualizací na mapě, poutavě provázeno slovem Petra Lněničky. Některé památky mě lákají. Klášter ze 7. století na ostrově Skelling Michael je úchvatný! ()

Reklama

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Zarazilo me, ze plno velmi znamych a krasnych mist bylo vynechano. Ale zase tam byla jina nadherna mista. Proste je to az prilis krasna zeme, aby se to cele veslo do necele hodiny. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama