Reklama

Reklama

Početí

(festivalový název)
  • angličtina Birth
Jižní Korea, 2022, 155 min

Obsahy(1)

Nadějná spisovatelka Jay vydává novou knihu, její přítel Geonwoo, učitel v soukromé jazykové škole, má povýšit. Milují se, starají se o sebe, souzní. Překvapivou ránu jim uštědří až neplánované těhotenství. Dítě přece nechtěli a založení rodiny by ohrozilo jejich kariérní vyhlídky. Jenže kdo má mít poslední slovo, když se na řešení situace neshodnou? Korejská režisérka předkládá jemně vykreslený, skličujícími pocity zastíněný portrét partnerského soužití na křižovatce. Kdy jindy bořit tabu rodičovství a předsudky o mateřství, než v době, kdy se opět zpochybňuje právo žen rozhodovat o vlastním těle. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (1)

Enon 

všechny recenze uživatele

Nadějná spisovatelka, která nadevše miluje svou práci se omylem ocitne v jiném stavu a co víc, její muž na tuto situaci nesdílí stejný názor jako ona. Velmi realisticky pojatý snímek, který úžasně zobrazuje jak se kvůli jedné “nehodě“ může rozpadnout poměrně velmi dobře fungující vztah. Herecké výkony v tomto filmu byly, speciálně u hlavní dvojice, vynikající. Herci skvěle podtrhovali celkovou beznaděj a atmosféru filmu a zobrazili své role, jak nejlépe jen uměli. Společně s hlavní linkou točící se okolo dítěte, se mi líbila i linka vedlejší, která se týká otce a jeho práce. Tahle linka byla úžasná a její vyvrcholení na konci ještě víc. Scénáristicky jde o nadprůměr, dialogy jsou uvěřitelné, udržují pozornost a posouvají děj dál. I když ten film v zásadě chválím, tak mi tam přeci jen něco chybělo. V určitých scénách mi přišlo, že by tam být nemuseli a v zásadě by se nic nestalo, nebo že některé scény jsou trochu přehrávané a diváka tím vytrhují z celkové atmosféry. V jádru se jedná určitě o dost dobrý film, ale pár pih na kráse přeci jen má. 74% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Režisérka Ji-young Yoo sdělila, že na premiéře v Jižní Koreji ji divačky sdělovaly své vlastní příběhy. (griph)
  • Představitelka Jay, Hae-in Han, uvedla, že na svou postavu ve filmu neměla žádný názor, ať už špatný nebo dobrý, snažila se jen co nejlépe zahrát svou postavu. (griph)
  • Režisérka filmu Ji-young Yoo prohlásila, že díky festivalu v Karlových Varech, kde se film v roce 2023 promítal, poprvé v životě vycestovala ze své země. (griph)

Související novinky

V Karlových Varech byly předány ceny

V Karlových Varech byly předány ceny

08.07.2023

Sedmapadesátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se v sobotu večer po devíti dnech plných filmů, hudby a dalších kulturních zážitků uchýlil ke svému závěru. Ve velkém sále hotelu… (více)

Reklama

Reklama