Reklama

Reklama

Im toten Winkel - Hitlers Sekretärin

  • USA Blind Spot. Hitler's Secretary (festivalový název)

Obsahy(1)

Traudl Junge byla od roku 1942 osobní sekretářkou Adolfa Hitlera. Tento devadesátiminutový dokument - rozhovor natáčený statickou kamerou - přináší neopakovatelné svědectví ženy, která strávila několik v let v bezprostřední přítomnosti "Vůdce". Film nabídne krátký pohled na atentát na Hitlera spáchaný plukovníkem Stauffenbergem, který dal vzniknout americkému velkofilmu VALKÝRA. Cítí Traudl Junge spoluodpovědnost za největší genocidu v dějinách lidstva, a věděla o ní vůbec? Jaký byl vlastně Hitler jako "člověk" a jak působil na ostatní?
"Slovo láska jsem z jeho úst nikdy neslyšela. Nikdy se také nezajímal o jednotlivce, o člověka nebo o lidskost. Neustále se zabýval jen abstraktními pojmy - nadčlověk, národ, Velkoněmecká říše..." Tolik krátké svědectví z filmu.
Traudl Junge (dívčím jménem Humps) se narodila roku 1920. Od roku 1942 až do konce války byla Hitlerovou osobní sekretářkou. Po válce se na několik měsíců ocitla v sovětském zajetí, posléze se vrátila do rodného Bavorska. Pro nízký věk byla úředně "odnacifikována" a prohlášena za nevinnou ve věci spolupráce s nacisty. Nikdy nebyla členkou NSDAP. Přes padesát let o svých zážitcích a vzpomínkách mlčela. Podle jejích svědectví a deníků byl natočen PÁD TŘETÍ ŘÍŠE, v němž se objevuje několik krátkých záběrů z tohoto dokumentu. (Erlkönig)

(více)

Recenze (3)

jerrik7 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím tohoto filmu jsem už četl stejnojmennou knížku a viděl film "Pád třetí říše". Oba tyto dokumenty vznikly na základě této nafilmované výpovědi Traudl Junge a téměř doslova a do detailu říkají totéž. Přesto nebo právě proto film pokládám za fascinující dokument. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Rozhodně si zaslouží tento dokument 5hvězd možná i více za tuto zpověď... Konec "Třetí říše" je zde jasně a přehledně zprostředkován z první ruky... Doporučuji v němčině si ho poslechnout pro autentičnost... Ten konec rozhovoru vše vystihuje - " Ich glauge, ich beginne mir jetzt zu verziehen." ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Traudl Junge byla od roku 1942 až do samotného konce v roce 1945 osobní sekretářkou Adolfa Hitlera. Dokument je osmdesátiminutovým statickým pohledem na její starou tvář vyprávějící fascinující příběh, nic víc. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama