Reklama

Reklama

Ďáblův plán

(pořad)
  • Jižní Korea The Devil's Plan
všechny plakáty
Trailer
Soutěžní / Reality-TV
Jižní Korea, 2023

Účinkují:

Seok-jin Ha, Si-won Lee

Obsahy(1)

Dvanáct soutěžících poměří svoji inteligenci, taktické myšlení i znalosti po dobu šesti nocí a sedmi dní. Kdo získá korunu pro vítěze? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

HeRoS.Au 

všechny recenze uživatele

Vyborny pocin, co ma hlavu a patu. Neni to pro kazdeho. Pravidla predevsim hlavnich her jsou pomerne obsahla. Clovek se musi obrnit trpelivosti a holdovat aspon trochu vedam jako matika, fyzika, logika, fantazie ci politika. Zkratka neprijou ani priznivci pratelstvi a vzajemne podpory. Za me velka spokojenost. ()

ranhojic 

všechny recenze uživatele

Dalsi vyborny korejsky pocin - reality show pro intelektualy, ktera ma pouze dve slabiny - tou prvni je velmi nezazivny, roztahany uvodni dil, kdy jsou postupne predstavovani jednotlivi soutezici, je to sama korejska uklona, sepnute ruce, spousta usmivani a zdraveni, co se porad opakuje - kdyz se nenechate timto dilem odradit, uvidite nadprumernou, inteligentni reality show, ktera obsahuje nekolik dobrych zvratu (nekdy si clovek rika, jestli to tvurcum vyslo nebo jestli se jelo pode scenare), ma napadite jednotlive dilci ukoly a necekane zajimavou socialni hru se spoustou velmi vyraznych osobnosti. Druhou slabinou jsou odflaknute titulky, ktere pusobi dojmem, ze ten kdo je prekladal, zadani nekterych souteznich ukolu sam nepochopil a kolikrat je preklad tak strucny, ze si clovek musi nektere veci domyslet podle deni na obrazovce..  Jemny az detsky rozpustily korejsky humor je prijemna zmena proti ceskemu cynismu. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pecka! Stopáž 12x60 minut může na první pohled vypadat odpudivě, zejména pro lidi, kteří Koreu úplně nemusí. Když ale divák přeskáče tu omáčku kolem a nekonečné povídání a vytváření aliancí ve vile a sleduje jen samotné hry, vyjde to suma sumárum na 12x25, a to už je velmi dobrý čas. Nejedná se tady totiž o laciné a stokrát viděné hry jako v jiných reality shows, naopak zde jsou všechny hry velmi, velmi sofistikované, extrémně náročné a zapojují divákův mozek na sto procent. Dojde na hádanky, kvízy, těžkou matematiku, blafování, soutěže s pamětí a brutální kompetetivní 1V1 hry a jako celek si nemůžu vůbec stěžovat, jelikož mnoho z her se dá použít i na vlastních setkáních s přáteli a tyhle hry rozhodně stojí za to někdy vyzkoušet i v životě. Soutěž  s teroristy v prvním díle je top a věci jako "tak trochu jiný poker" nebo hra s pamatováním čísel ve finálové bitvě jsou doslova vraždy! ()

Muffino 

všechny recenze uživatele

Fantastická show s excelentní produkcí, která hráčům i divákům ukáže, jak je důležitá nejen chytrost, ale i vztahy a politika, pokud nad druhými chcete vyhrát. Tvůrcům se podařilo brilantně vybrat skupinu hráčů a snad jen dva hráči působí slabším dojmem a tudíž v nevýhodě. Soutěžními úkoly se ďábel přesně trefil do mého vkusu, stejně jako v postupně odkrývaných tajemstvích, která se zdánlivě odehrávají mimo soutěž. Pokud produkce hráče nijak mimo kamery nepostrkovala, tak to vyšlo parádně, všechna čest. Na druhou stranu složitost soutěží může některé diváky odrazovat nejen délkou přednášených pravidel, ale též nepochopením soutěžního úkolu. Třešničkou na dortu by byl nějaký ďábelský zvrat nebo podvůdek na konci, ale jakékoliv paktování s ďáblem nečekejte. NEXT YEAR. ()

KiiWi 

všechny recenze uživatele

Co tohle bylo? WOW! Asi nejlepší reality-show jakou jsem kdy viděl. Spojení brutální logiky, s matematikou, pamětí, představivostí, sociální hrou, atd. Neskutečný. Seděl jsem jak přibitej u každého dílu. Chápu, že toto nebude pořad pro každého, není to zrovna mejstrím, ale já si to naprosto užil. Více takových věcí. Ve spojení s korejskou produkcí to mělo ten správný drajf. Mám rád tu asijskou kulturu, včetně té jejich zdvořilosti, sociálních pravidel, ať už tykání-vykání, zjišťování, jaký rok se kdo narodil, úklony, atd. Ta hra byla neuvěřitelně složitá. Skvěle vymyšlená, všechno dávalo smysl. Nejlepší část byla vyluštění přístupu do trezoru. Za tímto konceptem muselo stát hodně chytrých lidí. Obávám se, že v české produkci by to nejspíš nebylo ono, ale i tak by mě zajímalo, jak by to vypadalo. Ještě jednou – úžasný! ()

Zajímavosti (1)

  • V seriálu hraje jednu z hlavních rolí také Kanaďan Guillaume Patry. Jedná se o bývalého profesionálního hráče hry „StarCraft: Brood War“, která se v Jižní Koreji těšila enormní popularitě i vdobě vysílání tohoto pořadu, přestože vyšla již v roce 1998. Guillaume Patry ve hře vystupoval pod přezdívkou „Grrrr...“ a stal se jedním z nejúspěšnějších mimokorejských hráčů této hry, když vyhrál dokonce mistrovství světa a několik významných turnajů. (BaronDevil)

Reklama

Reklama