Reklama

Reklama

Pionieri

(festivalový název)
  • Itálie Pionieri (více)
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Dokumentární
Itálie, 2022, 33 min

Obsahy(1)

Dne 10. srpna 2021 se Peter Moser vydal na šest hlavních vrcholů hor Pale di San Martino během jediného dne. Inspirován průkopníky horolezectví překonal sám tuto cestu podle historických tras prvních horolezců, spoléhajíc se pouze na své zkušenosti jako horský průvodce. Jak dopadne výzva, kterou si přál dokončit, aby pronikl ke kořenům horolezectví a svého vlastního přístupu k němu? (Expediční kamera)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Krásné záběry a hudba, ale celou dobu jsem se ptal PROČ? Proč se hnát tak krásnou krajinou (kterou si v tomhle tempu člověk nemá šanci užít) jako posedlý šílenec, jen bych dokázal (sobě, světu, nevím komu), že zvládnu za jediný den "pokořit" šest vrcholů? Sám hlavní hrdina na to odpovídá, že nejvyšší životní hodnotou je pro něj dobrodružství, ale to mi osobně jako odpověď nestačí, respektive tento pohled na svět a život je mi (na prahu čtyřicítky) již příliš vzdálený a stále méně rozumím potřebě dělat z čehokoli závod a soutěž. Hory miluju, ale nejvíce právě proto, že dokáží člověka zklidnit a zpomalit - alespoň chvíli v něm vypnout věčný spěch a okolní šum. Autor to bohužel pojal zcela opačně, za což klobouk dolů, pokud bych to bral čistě jako sportovní výkon (o který mu prý ale nešlo), ale jinak mi v jeho počínání chyběl hlubší smysl (komentář, dle kterého tím hledal cestu ke svým kořenům, k horám i sobě, na mě působil neupřímně, spíše jen jako dodatečně přidaný prvek, který měl tomuto vizuálně působivému ale jinak trochu prázdnému snímku uměle dodat na důležitosti). ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film - na Petera se dobře dívalo. Jeho běhání po šesti vrcholcích hor vypadalo jako by běžel po rovině do obchodu. Krásné dronové záběry, ale trošku blázen, co si budem. ()

Reklama

Reklama

Reklama