Reklama

Reklama

Kávová odyssea

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2019, 2 min

Obsahy(1)

Píše se rok 4309. Kapitán vesmírné lodi (Vojtěch Devátý) vede svoji neohroženou posádku k odpovědi na otázku, co se děje s kávou ve vesmíru. Vše probíhá dle představ, dokud robot (David Šulc) nemá dost kapitánovi závislosti. (KGBelik)

Recenze (2)

KGBelik 

všechny recenze uživatele

Bravo, bravo a ještě jednou bravo. Režisérova kreativita snad nejde slovy popsat. Většina sci-fi filmů je na jedno brdo. Záchranu galaxie, přemožení temného pána a následný happy ending je již ohranou písničkou.  Proto vidím svěží pohled Vojtěcha Devátého na tento žánr plný klišé zcela osvěžující. U mnoha amatérských filmů je zcela očividné, že se jedná pouze o amatérské počiny s velkým A. Zde se jedná o pravý opak. Autor zde používá na první pohled jednoduchou, či dalo by se říct ošklivou animaci. Běžnému divákovi by tento faktor mohl indikovat neprofesionalitu, je tomu však právě naopak. Autor zde využívá samotnou animaci jakožto kritiku moderním sci-fi filmům, které jsou více než na příběhu a propracovaných postavách postavené více na počítačové efekty. Příběh je zde jednoduchý, ale má svou krásu. Do dvou minut je zde vměstnáno mnohem více nežli v některých dvou a více hodinových filmech. Samotné postavy jsou hybatelé dějem. Vidíme jejich činy a pozornému divákovi neuniknou ani jejich nejniternější pocity. Humor je zde dalo by se řicí Cimrmanovský. Kávová odyssea nenadchne  jen pouze jako úsměvná jednohubka, ale i jako film na zamyšlení. PS: ve filmu nejsou černý big up ()

Andersago 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je něco co si budu dlouho pamatovat. Málokdy se mi stane, že po shlédnutí amatérského projektu odcházím s výrazem jako kdybych právě dokoukal Nolanovku. U toho projektu se tomu tak poprvé stalo. Absolutně geniální dílo. Scénáři ani animaci není co vytknout. Jednoznačně doporučuji ! Jako bonus vidím to, že ve snímku nejsou žádný snědí chlapci (moc je nemusím). ()

Reklama

Zajímavosti (22)

  • V úvodní scéně je možné v pozadí zahlédnout planetu Zemi. (KGBelik)
  • Původní název filmu byl „Baristův průvodce Galaxii“. Jedná se o parodii na knihu „Stopařův průvodce po Galaxii“ od Douglase Adamse. (KGBelik)

Reklama

Reklama