Reklama

Reklama

Bali, ostrov snů

(TV film)
  • Francie Bali
Francie, 2020, 51 min

Režie:

Jacques Vichet

Obsahy(1)

Kouzlo vzdáleného ostrova, kde se snoubí příroda s duchovnem a kulturními tradicemi... Bali je rozmanitý a multikulturní ostrov. Vedle bujných lesů tam lze najít muzea plná místních obrazů i města plná života. Naštěstí je vždy možné vychutnat si klid a tichou krásu tamní krajiny, ať už na rýžových polích, plážích nebo v lesích. Obyvatelé Bali kladou velký důraz na svůj duchovní život. Poskytování obětních darů nebo návštěvy výjimečných míst, například posvátných pramenů, patří do jejich každodenního programu. A právě propojení kouzelné přírody a duchovních a kulturních tradic činí toto malé území hodným poznání. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pri doporuceni "je to jedna z nejhezcich plazi" bych se plazi kvuli pravdepodobnemu prelidneni radsi vyhnul. Prumerny turista se nevzdali vice nez 50 km od sveho hotelu. Zde se kamera podiva treba i na vychod zeme, kde to nevypada az tak prirodne zdevastovane a ryzovych poli neni tolik. Libilo se mi muzeum umeni. ()

jindrak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nový pohled na ostrov vytížený turismem. Covidová éra alespoň trošku dala možnost ostrovu "oddychnout" od turismu (dokument je před-covidový), ale dnes je zpět v zajetých kolejích. A těm, co tam plánují i tak, rozhodně doporučuji nezapomenout si udělat "mezinárodní řidičák", na počkání vám ho za pár korun na magistrátě vystaví. Protože na Bali, když vás zastaví policie, vám vysolí pokutu (ano, takto na tom rejžují...). To v dokumentu zmíněno není. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno