Reklama

Reklama

P. S. I hate you

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2024, 27 min

Obsahy(1)

Nenávistná šikana na sítích vůči ženám už není jen přestupek. Nově jde o trestný čin... Klára Kalibová je právnička se specializací na lidská práva. Spolu s advokátkou Petrou Vytejčkovou zdarma radí lidem v kauzách předsudečného násilí v rámci organizace In Iustitia. Před pár lety se sama Klára stala terčem online šikany. Agresor jí posílal denně desítky výhružných mailů, převážně se sexualizovaným podtextem. Zkušenou advokátku to vykolejilo. Zatímco sama zastupovala ženy, kterým se kvůli jejich aktivistické práci stalo něco podobného, zároveň musela denně čelit nenávistným mailům, výhrůžkám znásilněním, smrtí. Kalibová útočníka zažalovala a žádala po policii, aby se stalkingem s takovým druhem misogynního podtextu jednaly orgány činné v trestním řízení jako se specifickým druhem zločinu z nenávisti. Nejdřív se její boj zdál bez šance, pak ale uspěla u Ústavního soudu: Dlouhodobé obtěžování nenávistnými zprávami nelze bagatelizovat, závažné případy narušení soukromí a lidské důstojnosti by měly řešit trestní soudy, nikoliv jen přestupkové komise.... Ve filmu Apoleny Rychlíkové vypovídají i další Klářiny klientky, které čelily stejnému problému – Zuzana Lenhartová a Kateřina Gamal Richterová. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Ty verbalni utoky jsou opravdu primitivni urovne hospody 4. cenove kategorie ve tri rano. Ale prvni co me pri sledovani zpovedi techto zen napadlo (jelikoz mam na Karlove univerzite zkousku z islamu), jak muze mit zena u nas rada toto nabozenstvi, ktere s zenami zachazi stredovekym zpusobem jako s kusem hadru. At se podivaji na statistiky v Nemecku kolik muslimskych zen je tam rocne zabito cleny rodiny vykonanim muslimske pomsty za odpadnuti. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Zbytečný dokument, který by nebyl aktuální ani před 20-ti lety. Jinak v rodině máme jednoho policajta, takže mě vždycky překvapí naivky, které čekají od policie empatii a inteligenci... . ()

Reklama

Reklama