Reklama

Reklama

Pao Da Shuang Deng

  • Čína 炮打雙燈 (více)
Čína / Hongkong, 1994, 115 min

Obsahy(1)

Výpravné drama z mystické Číny konce 19. století. Mladá dívka se stane dědičkou továrny na rachejtle, ovšem aby ji mohla dále vést, musí se vydávat za muže. Z klasické komediální linky okolo převleku žena/muž je vytěženo maximum a ještě něco navíc - kritika přetrvávajícího upřednostňování synů před dcerami v současné Číně. Samozřejmě, že Osud řádně život všech zkomplikuje, když do města zavane pohledného cizince, který v mladé dámě/pánovi rozdmýchá zapovězené city. Vše směřuje k velkému finále...

Film natočil režisér He Ping, člen tzv. Šesté generace čínských filmových tvůrců, který za snímek obdržel Zlatého kohouta, čínské nejvyšší filmové ocenění. (walecz)

(více)

Recenze (1)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní a smutný příběh lásky, o boření konvencí ve společnosti. Na pozadí subtilního dramatu režisér ukazuje, že zkostnatělé tradice nám už vůbec nepomáhají, naopak brání nám v životě, činí nás nešťastnými, dělají z nás někdy doslova živoucí mrtvoly. Příběh majitelky továrny a potulného malíře vystačí s málem dialogů, jeho hlavní síla tkví v charakterech, občas úžasná kamera, zejména ta soutěž pyrotechniky na festivalu vypadá fantasticky. ()

Reklama

Reklama