Reklama

Reklama

Lidské instinkty

(seriál)
  • Velká Británie Human Instinct
všechny plakáty
Velká Británie, 2002, 4X48 min

Obsahy(1)

Dodnes ovládají tělo, myšlení a činy člověka mnohem víc, než jsme ochotni si připustit. Cyklus BBC.
Existují neviditelné síly, které nám pomáhají okamžitě reagovat v situaci, kdy hrozí bezprostřední nebezpečí. Stojí také za vrozenou schopností dětí odmítnout škodlivou potravu nebo přijmout riskantní rozhodnutí v zoufalé situaci. Tyto síly jsou spojeny se základní podstatou každého člověka. V tomto cyklu budeme hovořit o našich základních instinktech a o tom, proč se chováme tak, jak se chováme. Naše cesta nezačíná v přelidněném moderním světě, ale na rozlehlých pláních africké savany. Proč? Protože právě v takové krajině začali naši předkové dělat své první kroky, s nimiž jsou tyto instinkty spojené. Dodnes zkoumáme, co je skutečnou podstatou člověka, protože po celoživotním studiu lidského těla známe je část pravdy. Je to objevitelská cesta. Poprvé v historii začínáme rozumět základním kamenům našeho chování.
Seznam epizod:
1. Narodili jsme se, abychom přežili
2. Největší touha
3. Touha po vítězství
4. Rození hrdinové (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť rád bych vyzdvihl díl o lásce a sexuálních pudech! Nejen, že nás seznamují s mnoha zajímavými poznatky modrní vědy, ale i sami podnikají mnoho podnětných pokusů a experimentů, které napomáhají osvětlit danou tématiku! Souhlasím, že je to dosti populárně natočené ve stylu moderních amerických dokumentů, ale domnívám se, že tento "populistický" způsob tvorby dokumentu v tomto případě mu nic neubírá na kvalitě, myšlenkách ani informační přesnosti a hutnosti! Tneto dokument potažmo díl o lásce byl pro mne velmi inspirativní a zanechal ve mě tak hluboko vrytou stopu, že jsem se od doby jeho shlédnutí po něm neustále pídil, až jsem jej za přispění CSFD nalez! Snad to bude znít až příliš pateticky, ale je to tak! Od doby co jsem se dozvěděl některé základní informace z tohoto pořadu pro mě svět už nikdy nebyl stejný, vždy když jsem se přistihl jak sleduji dívčí boky okamžitě mi vytanula ona pointa proč to asi dělám? Zkoumám plodnos? A nejednou při nasátí vůně ženského těla jsem si řekl namísto ach - hm, kvalitní imunitní systém!:) Snad přeháním, snad ne, stojí to za to věřte mi:)! ()

mc.loki 

všechny recenze uživatele

Docela vtipně natočený, pěkný triky, pěkný obrazy, ale na můj vkus příliš polopaticky podaný a občas je to až melodramatický ( lidské minipříběhy ilustrující jednotlivé účinky a funkci instiktů ). Tento trend je nicméně vlastní všem dokumentům z poslední doby. Lidi to potřebujou dostat na talíři, jinak by to nepobrali. Je vidět, že to je natočený pro generaci odchovanou MTV. Co budou točit za dokumenty pro generaci odchovanou YOUTUBE? :) Nevim, ale jsem zvědavej... ()

vojacekr 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi nelíbil z toho důvodu, že lidská bytost v něm byla nazývána neustále jako nejpozoruhodnější, nejvíce vyvinuté empatie apod... Pošetilí britové superlativy nešetřili, pokud byla řeč o lidské bytosti. Dále mi některé pokusy připadaly neobjektivní a mohly být lehce zmanipulované. Obzvlášť mimořádně hloupý pokus byl s ojetým autem a luxusním Bentleym, kdy i průvodce pořadu změnil svůj zevnějšek a potrhlé ženské u kafe jej hodnotily. Pokud by se mělo jednat o seriozní dokument, raději bych v něm v určitých situacích slyšel slovo rozmnožování, než sex, ale asi by to nebylo tak cool. 3 hvězdičky pouze za animace. ()

Reklama

Reklama