Reklama

Reklama

Zpět k pramenům

(seriál)
Česko, 2005, 4 h 40 min (Minutáž: 20 min)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Pojďte s námi prodírat se houštinami, brodit se potoky, zdolávat bažiny. Vydejme se tou pradávnou cestou člověka, který, když osídloval zemi, postupoval proti toku řek. Začněme u soutoku, kde řeka ztrácí své jméno a zaniká a vystoupejme až tam, kde se řeka rodí. Pojďte s námi k místům, která byla odpradávna opatrována a uctívána a podívejme se, jaká jsou dnes. Pojďte s námi zpět k pramenům. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Luděk Munzar vždy u každého pramene položil hrneček s logem pořadu, celkem jich takto položil rovných 50, deset zbývajících bylo určeno k propagaci a proč toto tvůrci dělali? V dobách minulých totiž stávaly u pramenů a studánek plechové hrníčky pro poutníky a poutnice. (Stocki)
  • Čtyři dny kameraman Josef Nekvasil proseděl ve vrtulníku Robinson 22 a vzniklo tak na 20 hodin leteckých záběrů. (Stocki)
  • Z původního dvoustránkového námětu během několika let vzniknul osmdesáti stránkový námět a samotné natáčení s průvodcem začalo 18. května a skončilo 5. června 2004. (Stocki)
  • Nápad natočit dokumentární seriál o pramenech českých ,moravských a slezských řek se v hlavě Bedřicha Ludvíka zrodil již v roce 1999. Dramaturg Milan Vacek projevil o námět zájem ale pak se až do jara roku 2004 nic nedělo. (Stocki)
  • Původně se dokumentární cyklus “Zpět k pramenům“ mohl dočkat 24 dílů, ve kterých by bylo zmapováno 64 pramenů řek. Nakonec se natočilo jen 13 dílů, ve kterých jsme mohli vidět prameny 44 řek z celé České republiky. (Stocki)

Reklama

Reklama