Reklama

Reklama

The Millenium Bell

(koncert)
  • Velká Británie Mike Oldfield - The Art in Heaven Concert
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Německo, 2000, 80 min

Hrají:

Mike Oldfield

Recenze (6)

lioncel 

všechny recenze uživatele

.. v Berlíně uvítali nové milénium s nádhernou světovou světelnou show a koncertem Mika Oldfielda … obdivuhodný berlínský vítězný sloup pod palbou nádherného nasvícení laserových děl s hudebním podbarvením od geniální legendy new-age … ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se na ČSFD nedá dát 6 hvězdiček, protože tohle bylo minimálně o jednu hvězdu lepší než věechny koncerty co jsem viděl předtím. Od záčátku až do konce jsem nevěřil vlastním smyslům, klidně bych můj Silvester 1999 vyměnil za vstupenku na tenhle koncert. MartCT má pravdu, je škoda, že Shadow on the Wall zpívá ženská, ale to je jenom 0.000001%, které bych na tomhle parádním DVD vytknul ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Ohľadne koncertu nie je čo dodať. Absolútne bezchybné a veľkolepé hudobné vystúpenie inštrumentálneho mága a jedného z najlepších umelcov na poli celosvetovej hudby. Ten kto dá tomuto koncertu menej ako tri hviezdičky a buď hudbe absolútne nerozumie alebo je skutočný hlupák. Ospravedlniť by ho mohla len hluchota :) ()

MartCT 

všechny recenze uživatele

vše super jako vždy...jen mě malinko zklamalo, že písen Shadow on the wall zpívala žena, protože v podání Rogera Chapmana je nepřekonatelná...Jinak Mike skvělý jako vždy! ()

knoxville 

všechny recenze uživatele

The Art in Heaven...silvestrovsky koncert, uzasna atmosfera. Oldfield skvely ako vzdy, to nema zmysel komentovat je to proste genius. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Oldfieldův koncert k přivítání roku 2000 si do dneška pamatuju i když jsem ho viděl jen v televizi. Navzdory ódám, které tu jiní pějí mě to hodně zklamalo. Naživo to muselo být něco úžasného, ale ve finále režisér tohoto koncertu asi pod vlivem všech těch podnětů (skvělé světelné efekty, ohňostroj, záběry na hudebníky, záběry do publika, nesmyslný detail na svítící světlo) zpaplal vše do jednoho záběru pomocí nesmyslného překrývání, že z toho člověk neměl vůbec nic. Tudíž pro mě z režisérského hlediska naprosto nezvádnutá práce./// Nyní k hudbě. Millennium bell je album, které se mi při jeho uvedení moc líbílo (dostal jsem ho tehdy k Vánocům). Avšak po uplynutí počátečního nadšení, které mám vždy, když pan Oldfield vydá nové album, trošku vystoupili jeho zápory a tím je hlavně nejednotnost a přílišná ispirace taneční hudbou, která narušuje atmosféru alba. Album je tak podle mě kvalitativně daleko za poměrně neznámým albem ze stejného roku - Guitars, i za dalšími jeho nejlepšími kousky a řadí se spíše do průměru./// Co se týče výňatků z jeho předchozí tvorby, tak instrumentální věci byly dobré. Hůř na tom byly zpívané kousky. Nelibilo se mi provedení ani Moonlight shadow a už vůbec ne Shadow on the wall, které v podání ženského hlasu prostě není nic moc, avšak z části to vyvažuje nápaditá kytara Mika Oldfielda. /// Na druhé straně, s hudbou se u mě pojí vždy emoce a vzpomínky. A já byl tehdy o deset let mladší a celé mládí před sebou. A ač jsem z celkem nespokojen, volím 3 hvězdičky, protože i Millennium Bell je v mém životě jedním z důležitých alb. P.S. Nasadil jsem přísný metr. ()

Reklama

Reklama