Reklama

Reklama

Nenormální

  • Polsko Nienormalni
všechny plakáty

Obsahy(1)

Do denního centra přichází nový učitel hudby, který má jeden měsíc na to, aby děti s mentálním hendikepem naučil základům rytmiky a hry na různé hudební nástroje. Film dokumentuje jeho počáteční tápání, kdy se teprve učí akceptovat odlišnosti svých žáků, kteří mu také ze začátku nedůvěřují. Nakonec mu však vyjdou vstříc svou otevřeností. Dokument získal zvláštní ocenění kritiků v roce 1990 a o rok později i cenu FIPRESCI na festivalu v Heidelbergu. (Normální festival 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

toktokmokmok 

všechny recenze uživatele

Nový učiteľ je tu len metaforou vonkajšieho sveta, ktorý je za múrmi kaštieľa pre mentálne postihnuté deti a ktorý nie úplne chápe svet týchto detí. Ten sa v ničom neodlišuje od toho nášho, azda, že je len priamejší a úprimnejší, čo je nakoniec aj podnetom na korekciu správania samotného učiteľa voči nim. Do istej miery štylizovaný, ale vysoko reálny a emotívny obraz o veľmi zaujímavých osobnostiach a ich životoch. ()

Související novinky

Normální festival

Normální festival

18.11.2006

Od 21. do 24. listopadu 2006 se v pražském kině Aero uskuteční přehlídka hraných a dokumentárních filmů, jejichž společným tématem jsou lidé, kteří se v běžném životě orientují trochu pomaleji,… (více)

Reklama

Reklama