Reklama

Reklama

Breakout

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hip hop je pro spoustu mladých lidí jedinou možností, jak se vyjádřit. Přestože je hip hop kulturou jen určité skupiny lidí, je naprosto úžasné, že je hiphopový styl života pro všechny z nás srozumitelný. Film Breakout nyní přináší velmi reálný a atraktivní pohled na život hiphopových gangů na předměstí Curychu. Příběh však kromě drsného prostředí ze světa hiphopových osudů, hrdosti a odplaty nabízí i emocionální pozadí. Ve filmu je totiž kladen důraz i na pocity hlavního hrdiny a divák má tak možnost vcítit se do jeho poutavého osudu.

V centru všeho dění stojí mladý hrdina Nia, jehož životní náplní jsou přátelé, hudba a breakdance. Jeho život se však naprosto změní, když je jeho nejlepší přítel Pulpo těžce zraněn při rvačce s konkurenčním gangem. Nia čelí obvinění policie, že zbil Pulpa on. Co bude dál? Udá Nia pravého viníka policii, pomstí se mu za přítele sám, dojde k úplně jiné odplatě? Niova hrdost, vytrvalost, odvaha. A Nicole, krásná ale tvrdá právnička, která chce Niovi za každou cenu pomoci.

Breakout je přesvědčivý snímek o životě předměstských gangů, o cti, o přátelství a o lásce, ale především je to příběh mladíka a jeho útěku z mizerného života pomocí hudby a tance. Režisér Mike Eschmann, který na kontě již několik úspěšných snímků se tentokrát opravdu překonal, tento film určitě stojí za shlédnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Kosmik 1 odpad!

všechny recenze uživatele

Nesnáším tyhle frajírky a namachrovaný týpky, co v životě nepřičichnou k práci a už ve 14-15 si o sobě myslí, že jsou páni světa a nikdo na ně nemá. Tohle dílo jde úplně mimo mě. Navíc celý film je prakticky o ničem, žádné sdělení, jen sledování těchhle idiotů, jak si můžou dovolit skoro všechno. 0% ()

Slider 

všechny recenze uživatele

Osobne počúvam rap, ale sledovať malé deti jak sa v rovných šiltofkách hrajú na gangstrov je aj na mňa trochu moc. Asi má celý film pôsobiť tvrdo a drsne zobrazovať 'realitu', ale normalny človek sa na ňom len pousmeje, pretože od prvých minút je jasné že Breakout je cielený na publikum 14-. Jediné (veľké!) plus vidím vo vynikajúcej hudbe od Stressa a tiež záverečný breakdance bol dosť podarený. ()

Reklama

memoman 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mně zaujal hlavně z toho důvodu,v jaké zemi vznikl. A že zpochybní představu o Švýcarsku jako o zemi spořádanosti a blahobytu,když zde živořící mladiství na nijak luxusních sídlíštích fetují a řežou se basebalkami. A pro které je hip-hop téměř náboženstvím a break-dance nejoblíbenější sport a jediná světlá chvilka. Ano,o to tu jde především,o vztyčené palce,vytažené kapuce a chvílemi neuvěřitelné taneční kreace. Žádné sociální drama nečekejte,k tomu pouze odkazuje atmosféra snímku,nikoliv scénář. Jde jen o to,jak se týpek dostane do pasťáku,kde sï získává přízeň spoluchovanců a bojuje s arogantním systémem. Do toho trochu romantiky a trochu dramatu (kamarádovo ochrnutí a sebevražda). Zkrátka generační výpověď o "hoperské" subkultuře,takže jestli je vám kolem patnácti a 8 Mile je váš nejoblíbenější film,bude se vám líbit i Breakout. Ostatním s velkou rezervou. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Predĺžený a o aký-taký scénar "obohatený" rapový klip. Nič viac. Žiadna sláva, len ťaženie z moderných trendov v hudbe a v údajnom spôsobe života mladých; taká "mediálna realita" v tínedžerskom duchu. Nič, za čím by človek mohol hľadať čosi hlbšie, leda ak hlbokú prázdnotu v duši tých, čo nevedia lepšie zúžitkovať svoj život než podobným pózerstvom... ()

denyny 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce, co chce říká, já mám pro tenhle film zkrátka slabost! A nejen kvůli tomu, že mám ráda hip hop a Stresse :) Na první skouknutí mě ten film dostal a stále ještě nepustil. Příjemně překvapil Nils Althaus, jehož výraz, který nasadí vždy, když se mu snaží někdo domlouvat, prostě zbožňuju. I když jsem film viděla několikrát, stále ještě mě u některých scén mrazí (kovová tyč, igeliťák na hlavě, nácci s Niem v koupelně,..). Stejně tak jsou scény u kterých se pokaždý zasměju. Podle mě tenhle film dobře funguje a nikdy mě neomrzí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Plagát, ktorý má Nia (Nils Althaus) na stene vo svojej cele, je z filmu Zjazvená tvár (1983). (ČSFD)
  • Meno hlavnej postavy Marco Nia bolo zvolené podľa prezývky Nilsa Althausa, ktorý ho stvárnil. (PATWIST)
  • Během práce na soundtracku dostal hudebník Stress nabídku ztvárnit roli Spirita, kterou přijal. Poté, co byl film uveden v kinech, byl však rozzuřen, protože k propagaci filmu byla použita i jeho tvář, přestože si zahrál pouze malou roli. (morgos)

Reklama

Reklama