Reklama

Reklama

The Joy of Painting

(pořad)
  • USA Bob Ross: Beauty Is Everywhere (více)
Naučný
USA, 1983, 403x30 min

Účinkují:

Bob Ross

Obsahy(1)

Tridsaťminútový dokumentárny seriál, v ktorom maliar Bob Ross (1942-1995) maľuje a popritom do najmenších detailov popisuje svoje neskutočne krásne obrazy. Veľkou výhodou je, že televízny divák môže maľovať priamo podľa jeho inštrukcií. (LaciLC)

Diskuze

panbubo

panbubo (hodnocení, recenze)

Je ostudou lidstva, že toto je nejprodávanější malíř světa. Pan Ross není malíř, ale výborný marketér. Prodává, (krom obrazů, barev a kurzů) lidem pocit, že malovat je snadné. Malovat není snadé. Vyžaduje to spoustu vědomostí, a neexistuje na to univerzální trik. Proto bob Ross kreslí pouze krajinu, kde se to dá ošidit. Zkušenému oku ale neujde, že tam zcela chybí cit pro barvu, perspektivu, nebo anatomii. Jako omalovánka dobré, nic proti, ale neříkejte tomu umění.

Meprobamat

Meprobamat (hodnocení, recenze)

Nekonečný a nekomerční seriál, ve kterém jako by se zastavil čas, mě vždycky vtáhne a navodí příjemné rozpoložení, někdy až mrazení. Bob Ross v něm neúnavně maluje obrazy krajin a to vše rychlostí jeden obraz za půl hodiny. Pořad jsem si oblíbil a dávám mu pět hvězdiček i přes to, že stopáž někdy nutí Boba obrazy odbýt a že si spousta z nich je podobná jako vejce vejci.

Reklama

Reklama