Reklama

Reklama

Septiembres

  • Slovensko Väzenský lovesong (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Každý september sa v španielskych väzniciach konajú spevácke súťaže. Všetci účinkujúci si starostlivo vyberú pieseň, ktorú pred odspievaním venujú svojim blízkym – manželke, priateľke, priateľovi, deťom. Tí, ktorí uspejú v prvom kole, reprezentujú väznicu na finále Festivalu piesne. Španielsky film Väzenský love song je príbehom o láske, túžbe a nádeji za väzenskými stenami. Sleduje osudy vybraných účastníkov súťaže počas jedného roka medzi dvoma festivalmi. Od septembra do septembra zaznamenáva, ako ťažko sa štyria muži a štyri ženy zmierujú s odlúčením od svojich najbližších. Norma, dvojnásobná víťazka speváckej súťaže, si odpykáva trest za pašovanie drog. Svoju dcéru nevidela už tri roky a do telefónu jej klame, že má veľa práce a nemôže prísť domov na Vianoce. Film súčasne prináša príbehy tých, ktorí až vo väzení našli to, čo na slobode márne hľadali. Napríklad Estefania a Cristian – ona bývalá zlodejka závislá na kokaíne, on Ekvádorčan, odsúdený za pokus o vraždu. Ich príbeh dokazuje, že aj v takom nehostinnom prostredí, akým sú väzenské cely, môže človek nájsť lásku a šťastie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

KatRi 

všechny recenze uživatele

Jedná se o vskutku originální dokument o vězeňských SuperStars. I když vlastní soutěž byla spíše upozaděna a použita jako spojující motiv. Prostor dostávají jednotliví soutěžící, aby přiblížili své pohnutky, emoce a provinění, kvůli nimž jsou odsouzeni. Nemalá pozornost je věnována jejich partnerům - ať těm venku, či těm novým ve vězení. Přestože hovoří o sobě, nezaměřují se na minulost a pocity viny, většinou spíš hledí do budoucna. Z toho ovšem čiší ona BEZNADĚJ (pro jiné zároveň naděje na přicházející lepší život - když byli propuštěni), která pro mě byla leitmotivem, mnohdy jim totiž zbývá ještě deset a více let ke svobodě. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Proč jen proč to nemohlo být kratší? Stačila trocha soudnosti co se stopáže týče a mohlo jít o TAK skvostný dokument plný upřímných emocí i nadějí... A to jsem ještě naštěstí v rámci Jednoho světa 2008 viděl o něco kratší verzi než je tady udávaných 113 minut. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Španělský režisér Carles Bosch přivezl tento snímek představit na jubilejní desátý ročník festivalu Jeden svět. Do Prahy se vrátil po sedmnácti letech. Naposledy tu byl ve dnech sametové revoluce a dokumentoval ji pro španělskou televizi, bohužel jeho záběry v Č(SF)R ještě nikdo neviděl, byť jejich autor žil v domnění, že ano. Prý to napraví při své příští návštěvě. (KatRi)

Reklama

Reklama