Reklama

Reklama

La Boudeuse: Objevování mořských národů

(seriál)
  • Francie Boudeuse : Rediscovering the Water People
Francie, 2003, 8x53 min

Obsahy(1)

Plachetnice La Boudeuse byla původně školní lodí. Před několika lety ji přestavěla skupina nadšenců a vydala se s ní na nejvzdálenější a často nejopuštěnější místa a ostrovy na světě, aby navštěvovala jejich obyvatele, kteří nejednou žijí v minimálním kontaktu s moderním světem. První návštěva platila jednomu z nejizolovanějších míst planety, které nepřestává podněcovat fantazii západního světa - Velikonočnímu ostrovu. Posádku La Boudeuse tam však nelákaly jen mýty a legendy - ale spíše místní obyvatelé, potomci stavitelů obrovitých soch moai.

Seznam jednotlivých epizod:  1. Ve stínu obrů
2. Tajemní Yuhupové
3. Obyvatelé ráje
4. Lidé z Fatu Hiva
5. V zemi lidu kmene Saa
6. Mořští stavitelé
7. Plavci na vahadlových člunech
8. Sindibádovi synové (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Pokud bych si chtěl sepsat co bych chtěl v životě stihnout, tak to bude rozhodně takováhle plavba plná dobordružství, nebezpečí a objevování. Jinak dokument stojí samozřejmě za to shlédnout. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinně subjektivní cestopisné dokumenty. Nic víc, nic míň... Dvě a půl hvězdičky tedy za tu >práci< a zaokrouhleno nahoru za možnost aspoň takhle coby starý romantik si prožít cizí cesty a plavbu jednou úžasnou starou dřevěnou plachetnicí... Proti plnění si snů totiž nelze mít žádnej dišputát... ;-) - - - - - (Sledováno průběžně letně na ČT2, rutinně objektivní (;-) komentář zde jako druhý - 1.9.2008) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama