Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 976)

plakát

Roznese tě na kopytech (2013) (TV film) 

Stupidní k(und)omedie beze lekrace, ledaže byste se lekali a smáli Štajndlerovi, jaký že je blbý herec a prasečí ksicht. To se zase kásting vykastil... Kasta si hýká, kasta se má... °-/ . . . A prej "slavnej bestseller", hahahahaha... Tak jsem se aspoň jednou zasmál. . . . Co dodat? Tradičně veřejnostádně zase jen marnost a ztráta času. Howgh. - - - - - (Poprvé a naposledy viděno 20.12.2013 ze stupidně studijních důvodů na webu >šašské tupovize< , hodnocení 443., komentář zde jako dvaačtyřicátý - 20.12.2013)

plakát

Sebemilenec (2013) (TV film) 

Laciná manýra >Monýra< čili klasická monyoffská rádoby >zeživotazaživa< literární šmíra televizně vytuněná trendy stylem >samohana< made in Renč, další blábol šašskotelevizáckého telenovelového typu vyrobený jak podle šablonky jalovou formou s machou rutinérského jelita a s otravně přehrávajícími kreacemi stolicko-štatlařské čudlárny, dohromady pak vytvářející obludnou machinaci s panoptikálními postavami, kde možná snad i reálně možný příběh nakonec spadá a končí zpotvořený do parodie žánru i života. A tak postavy včele se S.S. už tradičně všelijak poulí oči, dělají grimasy, trhají hlavami a vypouštějí z papulí nereálné či zbytečné větší či menší bláboly a celé je to i těmi kecy zbytečně natažené do šílených devadesáti minut, přičemž příběh by snesl formát bakalářské půlhoďkové epissodky na téma "kterak nána k sobě zaslouženému štěstí přišla a jak to bylo dál"... . . . A komu to slouží? Možná si tu někdo hojí (honí?) nějaká bebinka, že... Docela mě i pobavil v závěrečných titulcích (jojo, čtu děcka rád titulky, člověk se poučí, kdo-kdy-kde-kolik) uvedený "fotograf". To si asi za lehký šekel jako vedlejšák hodil fušku známý brněnský rytíř, ležící vždy na správné straně, co tedy té pravé "Simonce" jak známo ale opravdu pomohl. Howgh. - - - P.S. Jo, na stránkách ČT jsem se mmj. dočetl, že S.M. byla "SLAVNÁ ROMANOPISKA"! Tak to jo, asi něco jako Virginia Woolfová, že... - - - P.P.S. Ano, chápu, pro někoho je tahle matérie zjevně vrchol literární i televizní tvorby, pro někoho vrchol životních kulturních zážitků! Ani si nechci představit, jak to máte lidi doma, ale je mi jasné, že vedle bulvárních plátků, šamponů a kosmetiky to bude v té jediné poličce na zdi v >obejváku< nad starou plazmou z druhé ruky pár pejprbeků S.M. (a tím není myšleno nějaký lido SadoMaso, že... ;o) Jasně, v brněnských knihkupectvích a antikvariátech dávno neprodejné ležáky... Tak užívejte >života< lidičky... %-))) - - - - - (Poprvé a naposledy z ryze studijních důvodů zase jednou protrpěno 15.12.2013 na nedělní >veřejnostádně telenovelové jebničce< , hodnocení uzívané 25., komentář zde otrávený jako šestý - 16.12.2013)

plakát

Bastardi 3 (2012) odpad!

Do třetice tedy všeho nasrat! . . . Magnusek vycítil u blboidního stáda nějakou tu škváru, kterou je národní šosák ochoten i přes "krizi" dát za lístek do kina na kvazikontroverzní srágoru (žel filmem toho jména a významu tuto matérii opět nazvat nelze!) a vycintat si do koly a popcornu své mindráky a tak znovu vyváří dvakrát vyvařený a už notně zasmrádlý hnus a hnis současné tušašské pisskultůry. Že mu v tom hrají >hvězdy< ze Stolice jako Brožová, Töpfer či Krampol je mi vcelku jasné, ale že se do téhle žumpy ponoří i pravdoláskaři typu Tříska nebo Lanďák, to mi teda poser prsa zase jednou za čudlárnu. R.Hr., D.Bat., M.Br. či J.Č. a jim podobných je mi už jen líto. To je šílené, kam se prokálel "český film" skoro čtvrt století po >sametu< a čeho je ta naša čudlácká, na eráru tvrdě parazitující kasta za šekel ochotna se zúčastnit... %-(.. . . . Každopádně je trojka nejodpornější díl z trilogie, celek pak hnědě páchne jako hotový OP(R)US MAG(H)NUS jednoho >filmařského< magora a zakomplexovaného ubožáka, jehož pohnutky jeden pochopí snad jen z bezpředmětného nadužívání slůvek jako "vyhulit", "šukat" a neustálých narážek na chlapecké anály. Jojo, zážitek jako bohnus na dvd je "rozhovor" (sic!) s rejžiserem - ufňukaný monolog(!) d.m.s.n. duševně nemocného člověka, jemuž příroda holt nenandala a život už ty zbytky jenom vzal... Nasrat! - - - P.S. K matérii více http://www.csfd.cz/film/276210-bastardi/ a http://www.csfd.cz/film/292999-bastardi-2/ - a užívejte s lavorem na kulích... - - - P.P.S. Tak jsem si jen tak z plezíru s odstupem prosvištěl i něco hodnocení a komentářů ke všem částem trilogie a jsem trošku v kulturním šoku - kdo všechno ze zdejších "přátel filmového umení" je ochoten těmto formou(!) - budiž že obsah by mohl být s tolerancí chráněn "autorskou licencí" - bezprecedentním zhovadilostem dát víc jak jednu hvězdu - zvláště pak v kontextu vnímání na obdobná témata třebas i více kontroverzních děl světové kinematografie... To jste se lidičky už úplně pomátli? . . . Ta produkční píárová hodnocení a komentáře samozřejmě neberu na zřetel, nakonec jsou kdesi na chvostu i vcelku identifikovatelé. No - nenadělá igitátor nic! Dobře vám tak... °-[ - - - - - (Poprvé a naposledy protrpěno ryze ze studijních důvodů za kalné listoprdové noci v lehkém rauši na dvd /to si teda MagicBox pěkně nemagicky nadělal do škatulky, disky skončily už po půlroce distribuce jako ležáky ve výprodejích za 49,00Kč!/ v originálním formátu obrazu, hodnocení 3625., komentář zde jako třistadvacátýsedmý - 20.11.2013)

plakát

Zapomenutý ostrov (2008) 

Žůžo dobrodrůžo pro přemoudřelé a megaschopné holčičky (pozor - normální civilizované slečny kolem 10-12 by mohly být po projekci iritované a míti do budoucna komplex méněcenosti), ev. pak pro pány co tyto holčičky aktivně vyhledávají, ovšem za účelem jiných dobrodružství, že (pššš...;o)... . . . Jako bonus pak pár >inteligentních< zviřátek a blbě přehrávají J.F. (safra, proč vzala tuhle roli fakt nechápu) a láskyplně hezký konec (kdepak, šťastná rodinka je základ kasovního státu) s kvazinaučením... . . . Zkrátka zase jednou taková trošku blbučká moderní pohádka, jinak rutině vyvařený hollywoodský rodinný film se špetkou dětem přijatelné akce. Vidět a zapomenout! - - - P.S. Tak doufám, že dívenkám tahle podívaná do řešení nástrah reálného života moc neublížila a ani ty pány nazasáhla nutkáním k nějakým aktivitám stran malých slečen, jaké jen tak nenajdou. Howgh. - - - - - Poprvé viděno 19.11.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu, hodnocení 4003., komentář zde jako dvěstětřetí - 20.11.2013)

plakát

Argo (2012) 

Do třetice >Afleck kurva drát!< . . . Je to dobré, hodně dobré, Ben je skvělý herec (jojo, nepitvoří se a nepřehrává) a nakonec i režisér (ejhle zase jednou ...kdo na to má...!), jen mě rozladil ten zbytečně až kvazibondovský akční konec se zázrakem doslova na poslední vteřinu a honičkou letadla po startovací ploše... Přitom ve filmu o filmu pak skuteční protagonisté vyprávějí jak to doopravdy bylo a bylo to od odjezdu z domu velvyslance dějově i chronologicky jinak. Škoda, že B.A. podlehl nakonec divácky vděčnému tlaku na pilu, protože jinak a věrohodněji zkomponovaných závěrečných pár minut na letišti by ničemu neuškodilo a naopak by posílilo dokumentární pravdivost celého příběhu, který sám o sobě je silným dramatem a tu akční berličku coby happyend už vůbec nepotřeboval. Holt hollywoodské manýry... Škoda, škoda, dal bych jinak pět hvězd! - - - - - Poprvé viděno 19.11.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu, hodnocení 13270., komentář zde jako tisícíšedesátýdruhý - 20.11.2013)

plakát

Bosé nohy v parku (1967) 

Trošku hysterická konverzační dobovka, natočená dle zjevně úspěšné brodvejské divadelní hry. Jojo, tak se to tenkrát dělalo a docela to fungovalo, tyhle doslova intelektuál(ní-ské) oddechovky. R.R. je takový usedlý morous a pragmatik a J.F. pořád hopsá a je celá rozjívená se silným vztahem k mamince a oba byli mladí a krásní a talentovaní a správně dobově tyjatrálně přehrávali a šlehali své vypointované dialogy a celé je to takové staromilské, že nebýt technicolor obrazu a dobových auťáků, jeden by si myslel, že hledí na film někdy z padesátek. Ale vůbec to nevadí! Je to zkrátka milý film o nereálně rozpustilých partnerských vztazích a i po skoro půlstoletí se na to dá koukat. Kdeže ty časy jsou, že. A kde že skončí většina dnešních stádu se blbě podbízejících >romantických< komedií... - - - P.S. A těch pater bylo pět! Celou dobu se to tam řeší, jen ten pisálek zde uvedené synopse coby "o.t.d." nic nepochopil. Pochopitelně... °-/ - - - - - Poprvé viděno 19.11.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu, hodnocení 2151., komentář zde jako stopětapadesátý - 20.11.2013)

plakát

Pandemie (2002) odpad!

Svatá ebolito! Ono je to opravdu ještě o řád blbější než tušašská Sanitka2! . . . Pětadevadesát minut řemeslně céčkové filmařské šmíry a coby happyend pro nány u žehlení chlapeček siroteček žijící kdesi ve špitálu, prolézající furt vzduchotechnikou a nakonec adoptovaný panem presidentem - tak to mi poser prsa teda... %-/.. - - - P.S. Hehe, a ten blábol coby oficiální text distributora, zase jednou se pomátli v Intersoniku, ani se nedivím, že ten v posledních letech už jen zoufalý distributor sraček konečně krachuje... Mmj. totiž jde v ději o neskutečně pitomý "atentát" a neumře skoro nikdo, celé se to prakticky odehrává v interiéru nemocnice a děj se jen motá hlavně kolem toho, jak "slavná" doktorka (kterou nikdo nezná - ani stejně "slavná" atentátnice!) zachraňuje hrdinsky trpícího pana p.! . . . Jo, fakt se nakonec asi vezmou! Jinak kvanta nelogičností a scénáristické impotence v jakési podivné televizácké produkci. Howgh. - - - - - Poprvé viděno za nudy při kuckání někdy na podzimek 2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v ořezu obrazu 4:3 - výprodej za 10 kaček kus - no nekup to a neudělej se s tím/, hodnocení 102., komentář zde jako čtvrtý - 18.11.2013)

plakát

Další patro (2008) 

Jízlivě opulentní podobenství o pádu do hlubin žrouťákovy duše! Skvostně vymyšleno, skvostně nasnímáno, skvostně odehráno. Ejhle jak dvanáct minut minut stačí, podstatná je pointa a zúčastnění žráči! Úplně jsem při sledování dostal chuť na >něco menšího< a vůbec mi v tomto případě nevadí, že filmek popírá zákon o zachování žvance... %-] . . . Bravo pane šéfkuchaři Denisi! - - - P.S. Pro filmové labužníky k ochutnání zde: http://vimeo.com/75251217 - - - P.P.S. Skutečným filmovým žroutům a znalcům pikantních duševních krmí pak lze jen doporučit lahůdku mistra M.F. "Velká žranice" - viz http://www.csfd.cz/film/25586-velka-zranice/ . . . Ham... - - - - - (Poprvé hned s nášupem viděno 21.10.2013 na Vimeu, hodnocení 176., komentář zde s mlasknutím jako dvacátý - 21.10.2013)

plakát

Sanitka 2 (2013) (TV seriál) 

Jojo, tak ještě že maj šíbři v četečku zase vejvar za ty pepečka. Ale já to chápu, voni ti naši údmělci přece vždycky trpěli bídou a prachy na kultůru nejsou, že... . . . Jedna hvězda tedy za to, že opravdových sraček plodí naše >veřejnostádní< a ty naše tévé okolo kolem a kolem dávno víc a že si naše hvězdy národní zase aspoň trochu polepšily, hlavně paní exprezidentová bude mít zase nějaký drobný na kosmetiku a zlatá Zlata na nový šmuky. Jinak je to želkultuře naší zase jen další šašskotelevizácký stádumilný šmé. Při setkání s postavami jsem se málem udělal a jak to budou dělat dál už mě zase ale fak nezajímá. Když tak si zavolám nějaký ty emergencí! Tak zachraň se kdo můžeš a stádu zdar! - - - P.S. A Budaři, ty alternatívče jeden, probuď se, stává se z tebe karikatura čudlárenské plytkosti!!! - - - P.P.S. A hahaha, slyšet z tlamky nejmenované pražské čudly mistra V. že v "...jůesej se musí makat..." působí jak slovo (z)boží. Ještě že Bůh není a v USA by tyhle naše artistický party někde v béčkových produkcích nejspíš pochcípaly hlady... - - - P.P.P.S. A slyšel jsem, že když Renč lezl ze sanitky, šlápl do hovna a tak si bude kupovat větrolet. Ale to jsou už asi jen nějaké bulvární plky, že... Howgh. - - - - - (Poprvé a nejspíš i naposledy - to si raděj budu číst postřehy zdeuživatele Dobytka, aha, ale on se na to po třetí epissodě taky vysral - doslova protrpěn pouhodlouhý první díl, hodnocení 854., komentář zde rozmrzelý jako stýčtyřicátýsedmý - 14.10.2013)

plakát

Tečka páteční noci (2013) (TV pořad) 

Až se mi chce zafňukat - "...zlatej Anděl!" . . . A víc nic. Každopádně jakási Lenny Trčková (to je ta >vyartěná< pipina, co si vytáčela ty internety telefönem když si fönovala hlavu - viz blablabla z 11.10. - a docela by mě i zajímalo, co ví o muzice a všech těch kulturních protagonistech vůbec, kteréžto se zde snaží moderovat, například ten jazz ji zjevně nebaví... - nepochybně v čé tečce veřejnostádní "výběrové řízení" roku, doufejme že má kolem sebe mraky vytrendovaných poradců!) si zjevně polepšila, no uvidíme co do roka a do dne... Já teda rači budu chodit v pátek na pitek na pivo. Do rocku. Do dna. Tečka. - - - - - (Sledovány první pátky za nudy v Brně z důvodu dechové choroby, hodnocení po šesté části 15., komentář zde odzívnutý jako druhý - 14.10.2013)

Reklama

Reklama