Reklama

Reklama

Daniel Landa - Vltava Tour 2003

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2003, 95 min

Režie:

David Sís

Hrají:

Daniel Landa

Obsahy(1)

Jedná se o koncert, který proběhl v T-Mobile aréně v Praze 20. února 2003.

Seznam skladeb:

1. Vltava part.I
2. Chcíply dobrý víly
3. 1938
4. Muži s padáky
5. Pozdrav z fronty
6. Kdyby
7. Krvavá parta
8. Ona
9. Andílek
10. Třista z místa
11. Smrtihlav
12. Obsidián
13. Tajemství
14. Krysař z Valčíku
15. Jó ulice
16. Včera mě někdo...
17. Quantum Tarantulí
18. Morituri Te Salutant
19. Šance
20. Přízraky
21. Valčík
22. Motýlek
23. Vltava part II. (duklak2)

(více)

Recenze (75)

Matte27 

všechny recenze uživatele

Co říct .. prostě Landa. Svým hlasovým rozsahem i názory by se spíše hodil na rap. Zpívat neumí , spíš jen přednáší. Naprosto nechápu, jak může člověk , co se považuje za umělce, vystoupit na pódiu před diváky , aniž by se naučil text svých vlastních skladeb. Vyhoďte Landu, dopředu postavte Varteckýho s Kolářem a dost možná vznikne vcelku kvalitní koncert. Rekapitulace : Landa : 1 hvězdička, hudební doprovod : 3,5 hvězdičky. ()

Sawyer815 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech vyjel Daniel Landa opět koncertovat a vznikl z toho jeden z nejlepších českých rockových koncertů,které jsem měl možnost slyšet a vidět...Někdomu Landa příjde jako totální blb s minimální dávkou vkusu.Já ho mám rád a nestydím se za to.Jen málo českých hudebníků dokáže s takovou lehkostí kombinovat trubky,harmoniky,housle s el.kytarami a navíc dá do textů vlastní názor.Toho si já cením.Navíc má Vltava geniální playlist obsahující písně:1938,Ona,Krysař,Vltava a Pozdrav z fronty. ()

Reklama

šerminator 

všechny recenze uživatele

Úvodem musím napsat, že není v pořádku, že když se mi něčí muzika nelíbí, nebo dotyčného zpěváka nemam rád, tak to hned budu hodnotit odpadem. Přičemž vůbec nepochopím, jak se něko vůbec může dívat na koncert zpěváka, kterého "nemá rád". Tito uživatelé podle mého názoru dávájí odpady dávají aniž by počin viděli, což není účelem tohoto webu! (TheMaker je asi "specialista", když si pustí Landu, Rytmuse, Superstar na Nově, 50centa a všem dá shodně odpad! ). Teď k samotnému koncertu: Pro mě osobně je to Landovo vrcholné období, před dobou kdy až příliš zabrousil do (neo)folku či Karla Kryla. I když show není kdovíjak extra, nemá tam obří obrazovky, kde by se v pozadí promítaly klipy, nebo nějaké jiné technické udělátka a na konci není velkolepý ohnostroj, tak i přesto (možná proto) má neskutečnou (hustou) atmosféru. Výteční jsou i všichni doprovodní zpěváci a muzikanti - bicman Marek Žežulka 15 let bubnoval Arakainu, zpěvu zdatně sekundoval Petr Kolář (do té doby Karlem Svobodou neposkvrněný), úžasná kytara Tomáše Varteckého a ostatní... Výběr písniček je tím nejlepším průřezem jeho dosavadní kariéry a obvzlášť Quantum Tarantulí dostáva oproti studiovce nový rozměr. Všichni zúčasntění (na pódiu) se náramně bavili a očividně si to užívali + Danek i občas trocha hláškuje. Takže kdo má Landu rád a hlavně ty starší kousky, tak můžu jen a jen doporučit - 100% ()

alfonzik 

všechny recenze uživatele

Áno.Áno všetkým ktorý tvrdia ,že Landa sa na koncerte predvádzal ako blbeček a po každom druhom slove zodvihol ruky akoby práve podal živý dôkaz o božej existencií, no hovorím im aj nie a ešte väčšie nie. Za prvé: Jeho tvorbu by tu nemal kritizovať nikto kto ho prirovnáva k "vodcovi". Už tým je vidieť,že tento človek nemá o jeho piseňach ani ponatie, pretože Landa bol síce skinhead ale nikdy nie nacista. 1938, muži s padáky ,ona. Za druhé:Kto tvrdí ,že na koncerte si len tak niečo mrmlal popri slabom hudobnom doprovode vie prd o jeho kariére. Dvakrát získal strieborného slávika a tie jeho, ako tu niekto hovorí "ovečky" mu vyniesli už šesť platinových a trinásť zlatých platní. Za tretie:Niekto tu už spomenul, že Landa nemá núdzu o vykrádanie Krylových piesní a je to presne tak.Okrem tých jedenástich čo spieval na benefičnom koncerte "Večer s písní Karla Kryla pro český národ " si všetky texty aj s hudbou zložil sám,na rozdiel od niektorých hviezd, ktoré odštartovávali svoju kariéru na "ukradnutých" melódiách zo zahraničia ktoré sa k nám kedysi nedostali. Ja osobne jeho tvorbu obdivujem.Je originálna oproti výtvorom mnohých iných ktoré sú po väčšine na jedno brdo. Každá jedna veta v jeho piesni je nádherná básnická metafora a neviem si predstaviť lepšie pretvorenie emócií smútku, radosti a zúfalstva do spievaných veršov. Samotným piesňam by so dal ***** videu k nim 0. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za to, že je to po pěvecké i zvukové stránce mnohem lepší než Bouře, ikdyž to má jen stereo stopu-chybí oblíbená multikanálová stopa 5.1 Dolby digital. Ale obrazově je to katastrofa od tak úspěšnýho interpreta jako je Landa, který si jistě pořádnou studiovou kvalitu dovolit může. Takže pastva pro oči se na tomto DVD rozhodně nekoná, obraz je odfláknutej. ()

Zajímavosti (2)

  • Tímto tour se Daniel Landa vrátil ke koncertům po více než osmi letech. (HArna)
  • Zpěvák na koncertě v Praze poctil písní "Morituri te salutant" památku Karla Kryla. Ten je zároveň jejím autorem. (HArna)

Reklama

Reklama