Reklama

Reklama

2022 Suenami Wanhloksanghaan

všechny plakáty

Obsahy(1)

17 let po ničivé katastrofě zaznamenávají přístroje v thajském centru pro výzkum tsunami varovné údaje. Vedoucí centra doktor Siam okamžitě informuje premiéra Traipopa o nezbytnosti evakuace obyvatelstva z ohrožených oblastí. Premiéra však čeká nejen boj s přírodními živly, ale i se zkorumpovanými vládními politiky. (Ketri)

Zajímavosti (4)

  • Režisér film natočil proto, aby upozornil obyvatele Thajska na nebezpečí hrozící změnou klimatu, Thajci jej však podle jeho slov ignorovali. Sám prý čtyři dny obcházel bangkokská kina a viděl, jak Thajci kupují lístky na zahraniční filmy, komedie a levné horory, a jeho mnoho let připravovaný film za 160 milionů bahtů naprosto ignorují. (Raztubyl)
  • Toranong Srichua slíbil, že vloží výdělek z filmu do vybudování největší sochy Buddhy na světě. Ta by měla chránit před případným tsunami. Nikdo v Thajsku však neprojevil zájem, Toranong proto pokračuje s hledáním investorů v zahraničí. (Raztubyl)
  • Původní plakáty k filmu obsahovaly snímky opravdových obětí tsunami z roku 2004, čehož si všimli někteří pozůstalí a žádali jejich odstranění. Režisér poté uznal, že jsou nevkusné, omluvil se a nechal udělat nové. (Raztubyl)
  • Toranong Srichua byl natolik zklamaný neúspěchem filmu, že se pokusil spáchat sebevraždu. Jednou poslal svému asistentovi sms zprávu, ve které ho nabádal k lepšímu životu. Asistent, který byl zrovna ve stejné budově o patro níže, se ve strachu z nejhoršího rozběhl po schodech a našel režisérův pokoj zamčený. Zavolal proto další lidi, společně se jim podařilo vyrazit dveře, a v pokoji našli Toranonga s pistolí přiloženou u hlavy. S pomocí ostatních přítomných se však asistentovi podařilo Toranonga přesvědčit, aby odložil pistoli a nechal se odvézt do nemocnice. (Raztubyl)

Reklama

Reklama