Reklama

Reklama

Máme rádi hmyz ...na talíři!

všechny plakáty
Česko, 2009, 60 min

Obsahy(1)

Entomofágie (česky konzumace hmyzu) je nový a zároveň velmi starý fenomén. Ačkoli naši předkové po celém světě hmyz běžně jedli už v pravěku, v průběhu dějin lidstvo zapomnělo, jak prospěšný hmyz na jídelníčku je a dnes tento trend znova objevuje. Hmyz, pokud je správně chovaný a připravený, je velmi chutný a obsahuje mnoho látek prospěšných pro lidský organismus. Jsou to například omega 3 nenasycené mastné kyseliny, esenciální aminokyseliny či chitin, který je pro své vlastnosti často nazýván „živočišnou vlákninou". Nejčastěji konzumovanými druhy jsou cvrčci, saranče, švábi a larvy brouků. Podívejte se s námi do světa jedlého hmyzu na DVD, které je prvním počinem zabývajícím se entomofágií v České republice. Dozvíte se, proč jíst hmyz, jak ho získat a připravit k vaření. Nejdelší část pořadu je pak věnována přípravě receptů z hmyzu, a to jak hlavních jídel, tak i sladkých dobrot. Na DVD naleznete i rozhovory s dobrovolníky, kteří připravená jídla ochutnávali. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Každý den přibude na Zemi obyvatel v ekvivalentu jednoho okresního města, tak se obávám, aby se to brzo nestalo nutností. Tento typ dokumentu je už můj druhý a jedl jsem licencovaným kuchařem uvařené cvrčky a velké brazilské červy. ()

Reklama

Reklama