Reklama

Reklama

Facs of Life

všechny plakáty
Itálie / Velká Británie / Francie, 2009, 116 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlas, který se ozývá z dávného záznamu přednášky na univerzitě Paris 8 Vincennes, patří Gillesi Deleuzovi a je připomínkou intelektuálního dobrodružství sedmdesátých let, jehož politické a estetické echo rezonuje v přerývané, dispozitivní struktuře na čistě kinematografickém území. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Diskuze

Marze

Marze (hodnocení, recenze)

Taková koláž záběrů. Více zde: Snímek Facs of Life pomocí konceptuálních a poetických mechanismů mapuje trajektorie lidí, kteří prošli laboratoří machinického myšlení vedenou Gillesem Deleuzem v Centre Expérimental Universitaire de Paris 8 – Vincennes (1969-1980).

Bludné linie (lignes d’erre) snímku a filmová teritoria, ve kterých se pohybuje, vycházejí z několika setkání. Jsou to setkání s videozáznamy Deleuzových seminářů ve Vincennes natočenými skupinou militantních filmových tvůrců; s několika studenty, kteří se těchto seminářů účastnili a kteří ve videozáznamech vystupují; s lesy, kde kdysi stávaly univerzitní budovy (byly zbořeny v roce 1980); se studenty nové univerzity Paris 8 v St Denis; a nevyhnutelně také s fantomy revoluce, které nadále pronásledují naše tužby.

Reklama

Reklama