Reklama

Reklama

Más allá del terror

všechny plakáty
Trailer 1

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (3)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Uvalení kletby od staré satanistky je po mnoho desítek let vděčné téma mysteriózních hororových příběhů a v osmdesátých letech to bylo ve většině případů spojeno se zločinností party mládeže, což je námět i tohoto snímku. Příběh je značně jednoduchý a nemálo pošramocený určitými podivnostmi, nejasnostmi a přímo nesmysly, ale atmosféra je nostalgicky oproti tomu zase výborná. Svým způsobem by se to také mohlo pojmout jako mysteriózní slasher, jehož dějová šablona pomsty se taktéž stále používá. Trojice mládeže po trestném činu přepadení na útěku se dvěma rukojmími zastřelí na nějaké usedlosti psa a upálí malého chlapce se starou ženou, která právě předtím uvalí onu kletbu. Později jeden po druhém začnou umírat. Nic víc, nic míň. Příběh je spíše komornější a v tempu krapet pomalejší, takže možná déle potrvá správné divácké uchopení. Zvráceností, narážek a urážek je v obsahu více než dost, takže i tento potenciál se splňuje.  Na giallo film však dosti slabé, ale daný koncept to má, což znamená, že i takových scén se lze dočkat. Po scenáristické stránce děj vyznívá odfláknutě, což danou atmosférou jakoby chtěl režisér vynahradit. Obzvláště v dnešní době snímek zaujme spíše z nostalgického hlediska.Ve videopůjčovnách a v autokinech se mohl ve své době vyjímat dobře. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní a násilný obskurní snímek. Už úvodní scéna ubodání chlapa na hřbitově mě pěkně nakopla. Partička feťáků po loupeži v baru prchá pryč z města, mají sebou dvě rukojmí, cestou stihnou upálit starou babku a jejího vnuka v jednom baráku a pak se dostanou do starého kostela, kde se začnou dít podivné věci. Nechybí masturbace před oltářem, lízání pipky a koziček (erotické scény jsou všechny docela odvážné), duchové, satanismus, ožívající kostlivci vypadající jako mumie a na závěr jedna excelentní gore tečka. Fakt jsem občas nechápal, co se tam všechno děje a jakej mišmaš to dohromady je. Logika sice upadá, zejména ve druhé polovině, ale nemůžu se zbavit dojmu, že jsem si tu atmosféra vyloženě užíval. Psycho hudba k tomuto fláku seděla jako mrtvole rakev. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Duchové mrtvých a zavražděných přišli právě vykonat svou pomstu. Raritní a velmi obskurní mix bikersploitationu a zombie filmu, něco ve stylu Ossoriovi templářské "Blind Dead" serie, opět velmi dobré masky. Velké sleazy, nějaký ten sex a nahota, dokonce i milovníci gore si zde přijdou na chuť, v kratičké scéně ve finále, masturbace u oltáře naprosto šílená věc. Okolí starého oprejskaného, temnými-nadpřirozenými silami začarovaného kláštera, kde se začnou brzy dít velmi podivné věci, kosterní zombíci, právě ožívají, je neuvěřitelně strašidelné místo, kam bych osobně nepáchl ani ve dne. Film se odehrává převážně v noci, škoda že je snímek tak tmavý, ale pocit strachu a úzkosti, díky docela slušné atmosféře, v divákovi navodit dokáže. Vůbec film je neuvěřitelně nemorální, cynický, chladný a syrový. Byla to taková blbinka, po dějové stránce, ale člověk se nenudil a film mě osobně utekl jako voda, některé nápady byly fakt dobré, stejně tak jako úžasný plakát. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama