Reklama

Reklama

Seven Signs: Music, Myth & the American South

všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
USA, 2008, 54 min

Obsahy(1)

Hudebník J. D. Wilkes vyrazil s kamerou na cestu po mýtickém americkém jihu. Snažil se zde zaznamenat autenticitu, původ a sílu hudby, která odsud vzešla a stále zde má své kořeny - country. Zaznamenal různorodé příběhy a názory obyčejných lidí hrajících ve volném čase pro radost i profesionálních muzikantů. Svérázný dokument, který odhaluje, že na jihu Spojených států amerických se místy zastavil čas, a že nechat skrz sebe promluvit Boha či své vnitřní démony (není radno zaměňovat) může stále získat mýtické rozměry. (Popluh)

(více)

Recenze (2)

waits 

všechny recenze uživatele

Hoho, tohle není pro každého! Musíte mít chut vidět konzervativní oblasti Ameriky a mít sklony někdy v budoucnu projet třeba Středozápad. Celkově obskurní dokument, u jehož sledování nepochybně hispterům v Kalifornii vyskáčou na zadku hrůzou pupínky. Záběry použitelné jako freakshow, osobité extrémní názory a do toho hudba, tak, jak ji mají rádi lidi z vesnic - country, gospel, blues, folk (u nás ve smyslu lidovky), písničkářství (u nás ve smyslu folk). Hvězda Jay Munly je slušná depka (mix country a gothic rocku, hlas jako Phil Schoenfelt nebo Staples z Tindesrsticks), ovšem nejzajímavější mi přišel výsostny muzikant Scott H. Biram (zde Plow Your Under), chlapík, který hraje blues a country tak zajímavě, že by ho mohlo hrát jak Radio Beat , tak Radio 1. Osobně mi řvavou kytarou připomene Dinosaura Jr., Ondřej Štindl v Echu ho popisuje jako někoho, kdo "hraje blues, country, country blues, jako kdyby to byl punk či trash metal,a je na to úplně sám". Zkuste jeho desky Graveyard Shift nebo Something Wrong Lost Forever, jsou výborné ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Homevideo výlet po mýtickém americkém Jihu plném zbožných a divných hudebních figurek, kterému kraluje záhada denverské scény alternativního country osobně - samotný Jay Munly. Zajímavý dokument, který nabízí tak bizarní panoptikum postav a názorů, že to těch 54 minut sotva unese. ()

Reklama

Zajímavosti (2)

  • V závěru dokumentu se objeví významný člen denverské scény Slim Cessna, který v dokumenty akusticky zazpívá společně s Jayem Munlym píseň "Children of the Lord", původně nazpívanou jeho domovskou kapelou Slim Cessna´s Auto Club. (Popluh)
  • V dokumentu se objeví i Jay Munly, významná osobnost tehdejší denverské alt-country scény, který je znám nejen díky své sólové kariéře, ale i díky působení ve skupinách Slim Cessna´s Auto Club, Munly & the Lee Lewis Harlots či Munly & the Lupercalians. (Popluh)

Reklama

Reklama