Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zámožný Jervis Pendleton se snaží finančně zajistit osiřelou Judy Abbotovou, anonymně jí posílá peníze a stará se, aby mohla dobře studovat. Když však Judy dospěje, zamilují se do sebe a žijí spolu, přesto ale dívka pořád neví, že to byl zrovna Jervis, kdo jí dal peníze a umožnil studium... (ČSFD)

Recenze (2)

Kass 

všechny recenze uživatele

Mary Pickford hraje osiřelou Juddy Abbott, která tráví celé dětství v rigidním prostředí městského sirotčince. Když vyroste, objeví se tajemný donátor, jenž jí začne hradit studia na prestižní škole. Z Juddy se posléze stává spisovatelka a sebevědomá mladá dáma. Svým způsobem jde o dva filmy v jednom. První polovina v sirotčinci je smutným pohledem do života opuštěných dětí a lavíruje mezi sentimentálním dramatem a komickou groteskou. Druhá se soustředí na Juddyno hledání místa v životě s romantickou zápletkou. Film si klade chvályhodný cíl zprostředkovat neradostný život děti bez rodičů a účinně dotírá na srdce diváků. Otázkou ovšem je, kolik dětí v reálném světě najde toho svého tátu dlouhána. Jistě vím jen to, že Mary to moc slušelo. PS: zdejší obsah filmu je nesprávný. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Uvedený obsah filmu poněkud dezinformuje, přesto, kdo zná knihu, orientuje se v ději velmi dobře. Na román v dopisech + němý film bych čekala více dopisů, ale i tak to má své kouzlo. Sirotek Jerusha vyrůstající v přísně vedeném Útulku Johna Griera ani nedoufá, že by ji mohlo potkat nějaké štěstí, natož možnost studia na dívčí koleji. Přes různé nesnáze, většinou zaviněné její neznalostí "normálních" věcí, vplouvá do života a snaží se stát spisovatelkou. Zjistí, kdo je její dobrodinec, kterému přezdívá tatíček Sekáč? ()

Reklama

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • První film, který „nejpopulárnější žena Ameriky“ (poprvé, ale ne naposled za ni byla zvolená v roce 1917) natočila ve vlastní produkci. V době premiéry v květnu 1919 už byla Mary Pickfordová spoluzakladatelkou firmy United Artists – spolu s Ch. Chaplinem, D. W. Griffithem a D. Fairbanksem. (Zdroj: NFA)

Reklama

Reklama