Reklama

Reklama

Dobrodružství rostlin II

(seriál)
  • Francie L'Aventure des plantes II
všechny plakáty
Francie, 1986, 13x25 min

Obsahy(1)

Dle názoru předních světových vědců nejlepší dokumentární filmový seriál o rostlinném světě, o flóře na naší planetě Zemi, jaký kdy byl natočen. Hudba výborně dotváří celkovou zajímavou atmosféru seriálu. Tento seriál je proto možno doporučit nejen odborníkům botanikům, ale i široké veřejnosti.
Vše je detailně probráno, od první rostlinné buňky až po nejsložitější rostlinné organizmy. Můžeme sledovat průběh rostlinného vývoje a vše, co s rostlinami souvisí - kořenový systém rostlin, kde všude rostliny rostou, jejich opylení, kvetení, symbiózu rostlin s hmyzem, plody rostlin. Houby a jejich symbiózu se stromy. Také můžeme sledovat zrychleně natočené záběry růstu rostlin a tak vidět, že i rostliny se pohybují. Vše je dáváno do souvislostí s vývojem lidské civilizace a je názorně ukazováno, jaký vliv mají rostliny na lidstvo.
Na závěr seriálu si můžeme uvědomit, že nebýt rostlinného světa, nebýt zeleně a fotosyntézy, člověk by nemohl existovat, neboť by na naší planetě chyběl životodárný kyslík...
Na díle spolupracovala řada předních světových vědců a špičkových vědeckých pracovišť.
Seriál byl natočen ve dvou 13 dílných sériích.

Seznam dílů:  1. Nejnižší ze dvou
2. Válka a mír
3. Seděl na stromě
4. Řekni mi, kde bydlíte
5. Čarodějův učeň
6. Císař a napadání
7. Dub a rákos
8. Nemožná mise
9. Extrémní podmínky
10. Třetí pravidlo
11. Rostlina a mravenec
12. Zemřel pro život
13. Král lesa (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Druhá série skvělého seriálu o rostlinných organismech, která velmi poutavě vypráví nejen o jejich životě, ale i o přizpůsobování se okolí a vzájemné symbióze. Tenhle seriál jsem měl kdysi moc rád. 85% ()

Reklama

Reklama