Reklama

Reklama

Zrození planety Země

(seriál)
  • Česko Neohrožená planeta (více)
Dokumentární / Reality-TV
USA, 2008, 44 min

Obsahy(1)

Co mají společného Grand Canyon, nejvyšší vodopád světa a poušť Sahara? Co vytvořilo souostroví Havaj a jak vznikl Velký bariérový útes? Proč se neustále mění výška hor? Společně s dobrodruhem Willem Gaddem a vědci z celého světa odhalíme, jaké síly utvářely během stovek milionů let naši rodnou planetu. V sedimentech, které nacházíme ve velkých kaňonech či pouštích, je zapsán celý příběh Země - stačí ho jen správně přečíst.
Tento unikátní dokument vám nabídne neuvěřitelné záběry podivuhodných míst a pomůže vám odkrýt alespoň některá z tajemství naší rodné hroudy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Řekla bych fakt dobrý - používám to jako názornou ukázku pro deváťáky do geologie a dokážou si díky tomuhle DVD alespoň trochu představit, jak to tu dřív fungovalo a jak některé procesy fungují dodnes. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pro jisté povědomí, jak to asi tak mohlo být s naší matičkou Zemí, je to ok. Záběry nápadité, jen mohly být více propracované. Jsem zhýčkán "Pixarem". Pro opravdové tužebníky po vědění však nejspíš nedostačující. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama