Reklama

Reklama

Bílé jako sůl

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Na gruzínském pobřeží Černého moře se odehrává příběh tří postav, jež se všechny snaží o změnu svého dosavadního života. Pětatřicetiletá Nana pracuje jako sezonní servírka a sní o tom, že si v místě bydliště otevře malou kavárnu. Policista Niko je abchazský uprchlík, který ještě nevstřebal rány z někdejšího konfliktu. Mladičká Sopo žije jako bezdomovkyně. V partě s ostatními dospívajícími provádí výstřelky, jimž se místní policie snaží zamezit. Sopo se na útěku před strážci pořádku setká s Nanou, která se rozhodne jí pomoci. Dívčin sen o plážích bílých jako sůl v ní samotné vyvolá odhodlání k rozhodnému kroku. Režisérka Keti Machavarianiová ve svém celovečerním hraném debutu pracuje především s atmosférou. V jednoduchých obrazových kompozicích a s pomocí střídmých dialogů udržuje diváka až do poslední minuty ve zvláštním napětí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce (Marilivit tetri / SALT WHITE / Bílé jako sůl) - Více než zbytečný film a ztráta dvou hodin ceného festivalového času... - 7. 7. 2011 - kino Lázně III - Karlovy Vary - 5% ()

wacheksite 

všechny recenze uživatele

Režisérka se při premiéře filmu přiznala k tomu, že má kladný vztah k Česku, že zde je často a ráda, a že u nás probíhala postprodukce. A já se nemohu zbavit dojmu, že se snažila udělat něco ve stylu ondříčkova Grandhotelu nebo rudišovy tvorby vůbec. Jednak svou vizuální stránkou, hudbou, tempem vyprávění i atmosférou. 80 minut DLOUHÉ rozvleklé nic, fungující jako reklama na škodovku. Další věc, která mě namíchla, byly zcela nesmyslné dialogy a komentáře. To bylo možná ale jen díky špatnému překladu, s anglickými titulkami mi to dávalo větší smysl. Shrnuto a podtrženo - Pohodové nic s podařeným hudebním tématem a podmanivou kamerou. ()

Reklama

skaann odpad!

všechny recenze uživatele

Již dlouho sem neviděla takto zbytečný film. Příběh nudný a chvílemi docela absurdní, herecké výkony špatné, dialogy bez emocí atd. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama