Reklama

Reklama

Josef v Egyptě

  • USA Joseph in Egypt (více)
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný
USA, 1992, 30 min

Režie:

Richard Rich

Hrají:

Eric P. Caspar

Obsahy(1)

Josefa, mladého hebrejského chlapce, prodají do otroctví jeho vlastní bratři, kteří na něj žárlí. Chlapec se dostane do Egypta. Ani tady však nezapomíná na Boží principy, které jej naučil jeho otec. Když jej uvrhnou do vězení za zločin, který nespáchal, vyloží Josef svým spoluvězňům jejich sny a svou poctivostí si získá úctu každého, koho potká. Jednoho dne Josefa povolají, aby vyložil sny samotnému faraonovi. Pokud by se mu to podařilo, mohl by faraona požádat, aby se směl vrátit domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Tentokrát velice pěkně zpracovaný příběh Josefa Egyptského do podoby animovaného filmu pro děti. S Josefem se setkáváme už v Egyptě. O tom, jak se do Egypta dostal, se dozvídáme od faraonových služebníků, kteří faraona přesvědčují, aby Josefovi popřál sluchu a svěřil mu výklad svých snů. Že by se faraon takto "nechal přesvědčit" svými sloužícími sice není příliš pravděpodobné, na druhou stranu se tak tvůrci snaží vysvětlit "náhodu", že mu vůbec popřál sluchu. Těším se na dokončení příběhu v dalším díle této série... ()

Pampa 

všechny recenze uživatele

Volné zpracování Starozákonního příběhu. Dojemný příběh, krásná hudba a písně. Autoři domýšleli, ale pokud jen na chvíli zapomenete, že se jedná o Bibli, tak budete mít před sebou jeden z klenotů animovaných rodinných filmů. Čtyři hvězdičky (pátou jsem ubrala z úcty k nedotknutelnosti Starého zákona i když křesťané starý zákon moc nectí,některé knihy by měly zůstat v původním znění a přistupovat k nim jako k zákoníkům a ne jako k beletrii). ()

Reklama

Reklama