Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se konec druhé světové války a Adolf Hitler je se svými nejbližšími a podřízenými ve svém podzemním bunkru v Berlíně. Spojenecká vojska však už město obkličují a všichni začínají tušit, že jejich konec je nevyhnutelný. Mezitím se skupina indických vojáků, kteří bojovali po boku Němců, pokouší vrátit přes nepřátelská území zpátky do Indie. (Raztubyl)

(více)

Recenze (1)

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi že Hitler a jeho banda jsou typičtí indové, že se ve filmu mluví směsicí hindštiny a angličtiny, stejně jako v jiných bollywoodských filmech. Jenže Dear Friend Hitler je naprostá selhávka ve všech ohledech a především scénaři. Režisér měl v plánu natočit film jež ukazuje vliv Gandiho dopisu na Hitlera. Ty skutečně existovaly, avšak nikdo neví jestli si je Hitler vůbec někdy přečetl. Kromě úvodní scény však už o nich není ani zmínka a celý film se skládá ze tří hlavních linií: 1. Hitler a Eva Braun v bunkru během posledních hodin života - skoro jako remake Der Untergang, problém je v tom, že Hitler je dost směšně zahraný a ani zbytek nácků není zrovna přesvědčivý. Hitler v podání Raghubira Yadava si čte Shakespeara v originále a cituje svým podřízeným své oblíbené části a ke konci se až směšně přehnaně třepe. 2. Mahatma Gandhi jež kamsi jde a cestou rozdává moudra - což by možná byl zajímavý protipól Hitlerovým akcím, musel by být ale v jiném filmu. 3. Jakási indická vojenská jednotka jež pomáhala Německu a teď se pěšky vrací domů - Dost podivná část, nicméně film zaměřený jen na boj a návrat téhle jednotky by mě celkem zajímal. Snímek byl očividně dost levný, díky čemuž se záběr na údajný Berlín sestává z nedozírného lánu pole a pár převrácených aut, Hitlerův bunkr tvoří asi dvě chodby a tři pokoje a indická jednotka, jež se podle mapy má nacházet v Alpách, si kráčí v typicky středoasijských kopcích. Na vážnosti moc nepřidává ani to, že je v oficiálních titulcích jméno Evy Braun občas napsáno jako Eva Brown. Nejvíce jsem ale stejně doufal že uvidím zpívajícího a tančícího Hitlera. Ani na to nedošlo!! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Původní název filmu byl Dear Friend Hitler. Ten však byl podle mnohých příliš provokativní, a tak byl nakonec změněn na Gandhi to Hitler. (Raztubyl)
  • Roli Hitlera měl původně hrát Anupam Kher. Poté byl však film kritizován západními novináři, kteří se domnívali, že půjde o komedii, a fanoušci jej začali přesvědčovat, aby od projektu odstoupil. Kher tak na poslední chvíli před začátkem natáčení skutečně učinil, za což jej producenti zažalovali. (Raztubyl)

Reklama

Reklama