Reklama

Reklama

Mark a Olly: Život s Mačigengy

(seriál)
  • USA Mark & Olly: Living With the Machigenga
všechny plakáty
USA, 2009, 8x44 min

Obsahy(1)

Dobrodruh Mark Anstice a novinář Olly Steeds se v Peru začlení mezi příslušníky kmene Mačigengů. Obklopeni džunglí a malebnou řekou se plně ponoří do života Mačigengů, účastní se svatebních rituálů, místních řemeslných činností a soutěží a vydávají se k pramenu Amazonky, aby se od „velkého lovce“ naučili techniky přežití.

Přehled epizod:  1. Mark a Olly putují džunglí do vesnice Mačigengů zvané Koran Korata, kde musí prokázat, že jsou hodni toho, aby zde žili.
2. Mark a Olly navštíví místního šamana sídlícího poblíž vesnice Koran Korata, který se stane jejich průvodcem během spirituální cesty navozené drogami.
3. Mark a Oly si musí postavit dům, ve kterém budou bydlet. Když se ztratí nejdůležitější obyvatel vesnice, pomáhají při jeho pátrání.
4. Mark a Olly se zapojí do pátrání po dítěti, které se ztratilo během divoké bouře. Potíže ve vesnici ještě vygradují, když ženě náčelníka Joseho začnou porodní bolesti.
5. Mark a Olly se pokoušejí hájit pověst vesnice při klání v lukostřelbě a konzumačních soutěžích v rámci místního turnaje, při kmenovém obřadu snesou pobodání včelami a naučí se lovit opice.
6. Mark a Olly musí postavit kánoi z vydlabaného kmene nejstaršího a nejcennějšího stromu ve vesnici, aby po řece přepravili úrodu a směnili ji za zboží z kovu.
7. Mark a Oly dostanou za úkol figurovat v soutěži mužnosti jako soupeři mladého nápadníka, který se uchází o ruku náčelníkovy dcery.
8. Po čtyřech měsících strávených mezi příslušníky amazonského kmene se dobrodružství Marka a Ollyho chýlí ke konci. Rozloučit se s obyvateli vesnice Koran Korata a opustit Markovu ochočenou opici Janu nebude jednoduché. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Po prvom dieli ma to nezaujalo do takej  miery, aby som si pozrel aj ďalšie diely. Dokument nie je zle spracovaný, ale vadil mi ten štýl - takmer vždy robia z komára somára. Hodnotenie: 55%

Reklama

Reklama