Reklama

Reklama

Buddy Miles: Live

(koncert)
  • Francie Buddy Miles (New Morning Productions
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Francie, 2008, 47 min

Obsahy(1)

Záznam z pařížského hudebního klubu New Morning. Trio zpívajícího bubeníka B. Milese roztančí klub meobyčejně dynamickým vystoupením. Hrával v kapele Jimiho Hendrixe Band of Gypsys, zemřel ve věku 60 let. Od mládí trpěl nadváhou, měl problémy se srdcem. Jako bubeník nejprve spolupracoval s Jimiho kapelou The Experience na desce Electric Ladyland, následně se k triu připojil nastálo a nahrál s ním v roce 1970 živé album, poslední které Jimi stihl před svou smrtí vydat. Miles se narodil v Omaha, Nebrasce v roce 1948 a už ve svých jedenácti letech začal hrát v jazzovém bandu svého otce. Během života spolupracoval například s Wilsonem Pickettem, Stevie Wonderem, Muddy Watersem, Carlosem Santanou, Johnem McLaughlinem, Barry Whitem, Davidem Bowiem, či Georgem Clintonem a jeho kapelou Funkadelic. V osmdesátých letech se také dostal do povědomí jako zpěvák v serii reklam na kalifornské rozinky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Co napsat ke koncertu, který byl natočen týmem bez posluchačských zkušeností s hudbou. Výsledek: hodně malého bubnu, solového zpěvu a ostatní tak náhodou, obvykle podle momentální nálady střihače, o zvuku nástrojů nemluvě. To si pohodově hrající kapela nezasloužila. V ideální podobě snad i za 4, takhle za odporné 2* ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích pořadu uvedeno: český název Buddy Miles v Ženevě; originální název En hommage à Buddy Miles; režie Gérard Di Puglia. Že se koncert skutečně konal v Arthur’s Clubu v Ženevě (nikoli v pařížském hudebním klubu New Morning, jak uvádí oficiální text distributora), je zřejmé nejen ze skutečného českého názvu, ale především z původních francouzských titulků, kde se dále dozvíme např. to, že postprodukční práce proběhly v Lyonu, a to vše v produkci New Morning Productions / New Morning Vision. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Doplním, že ze záznamu dále vyplynulo, že byl natočen v roce 1995 a že Miles žil v letech 1947-2008. Jinak skvělá hudba, výborná atmosféra, mohlo to být delší. Zazněly skladby od Lennona/McCartnyho, Steve Wondera, samozřejmě Jimi Hendrixe (Purple Haze, Star Spangled Banner, Hey Joe) a další. Zaznělo skvělé sólo na basovou kytaru. Proč dám jen 90%? Zvuk mi nepřišel úplně ideální (ale rozhodně ne špatný), kytaristé měli trochu divné hlasy na zpěv (na rozdíl od skvělého Milese). 18.1.2012 Podíval jsem se znovu 13.3.2015 a viděl to úplně jinak: oba kytaristi hráli dobře, ale zpět byl otřesný. Buddy dobrý, písně dobré, hudební kvalita nic extra. Vlastně to velmi dobře vystihl Mylouch. 75%. ()

Reklama

Reklama