Reklama

Reklama

Útěk do opičího ráje

(seriál)
  • USA Escape to Chimp Eden
USA / Jihoafrická republika, 2008, 30 min

Hrají:

Eugene Cussons

Obsahy(1)

Jednotlivé díly:

Tonyho setkání se smrtí Tony a Sampa, kteří byli zachráněni z Angoly, opouštějí karanténu a začínají se začleňovat mezi ostatní šimpanze. Proběhne vše bez problémů?

Nový domov pro Suzie a Lily (část 1) Eugene zachraňuje v Angole dvě šimpanzí samice, Lily a Suzie. Suzie však trpí záhadnou infekcí, která by mohla akci ohrozit.

Nový domov pro Suzie a Lily (část 2) Eugene začíná mít pocit, že jeho výpravu do Angoly za záchranou šimpanzů Lily a Suzie provází smůla, neboť naráží na jeden problém za druhým.

Rodina Jaových - levnější ve větším počtu Ve výběhu pro malé šimpanze probíhají přípravy na uvítání nových přírůstků - Tonyho a Sampy. Jejich blížící se příchod však dělá starost Eugenovi i Phillipovi.

Josephina tropí hlouposti (část 1) Všichni v útulku jsou nervózní z představení šimpanzí samičky Josephine skupině dospělých opic. Proběhne vše v pořádku?

Josephina tropí hlouposti (část 2) V útulku Opičí ráj nastalo boží dopuštění, neboť dochází ke svržení alfa samce Abu. Ovlivní to uvedení samice Josephine do skupiny dospělých šimpanzů?

Sedm mláďat do nové rodiny (1. část) Eugene se vrací do Súdánu, aby zde podnikl dosud největší záchrannou akci. Na odvoz čeká sedm šimpanzů. Když však jeden zmizí, vypukne panika.

Sedm mláďat do nové rodiny (2. část) Jak se záchranné akce v Súdánu blíží ke konci, Eugene se potýká s nedostatkem potravy, byrokratickými komplikacemi a neukázněnou skupinkou malých šimpanzů.

Život v karanténě Středisko praská ve švech, když do něj dorazí deset nových šimpanzů. Eugenovi poskytují výbornou příležitost zdokonalit si schopnosti v praktickém přístupu k jejich rehabilitaci.

Casanova v Opičím ráji Nicky byl vyloučen ze zoologické zahrady v Johannesburgu, neboť si tam příliš hleděl samiček. Vzplanou v něm opět city, když do Opičího ráje přichází jeho dávná láska?

Josephine na výletě Šimpanzí samička Josephine uprchne z výběhu a vyráží za dalším dobrodružstvím. Podaří se jí bezpečně odchytit?

Zac, velký vejtaha Napětí mezi dominantním samcem Jaem a jeho oponentem Zacem se vyhrocuje. Jao je mazaný, avšak Zac je mladší a větší. Kdo se ocitne na špici?

Tonyho rozjasněný den Tony oslepl na levé oko v důsledku šedého zákalu. Vrátí mu implantace umělé čočky zrak? Pokud se operace nezdaří, čeká ho neradostná budoucnost.

Vzestup a pád Gidy Po smrti Abu se Gida usilovně snaží udržet si postavení v šimpanzí tlupě. Začíná se jí však zhoršovat zdraví. Je příčinou virus nebo smutek?

Přesun dospělých opic (1. část) Dospělí šimpanzové se začínají chovat jako divocí primáti. Proto po měsících příprav nastal čas na jejich přesun do výběhu, kde budou mít větší volnost.

Přesun dospělých opic (2. část) Zdánlivě bezvýznamná roztržka mezi šimpanzími samicemi Josephine a Jingou se vyhrotí a Josephine uprchne do divoké přírody. Podaří se ji najít?

Potíže malých opiček s dospíváním Jak se vyrovná Jaova rodinka malých šimpanzů s přesunem do výběhu pro dospělé opice? Může Zac využít příležitosti a sesadit dominantního samce Jaa?

Rodina tisíciletí Martha, nová vůdkyně skupinky malých šimpanzů, si s malými opičkami neví rady a je poněkud podrážděná poté, co dostane ránu od elektrického plotu.

Dominantní člověk Ředitel Opičího ráje Eugene se musí chovat jako dominantní samec, aby novým šimpanzům ukázal, jak shánět potravu, šplhat a reagovat na ostatní opice po životě v zajetí.

Eugene divočí Během výpravy do rezervace Lekedi v Gabonu se Eugeneovi podaří pochopit, jak dosáhnout svého snu ohledně navrácení šimpanzů do volné přírody.

Záchrana Sampy a Tonyho Eugene čeká na výsledky krevních testů Sampy a Tonyho, dvou šimpanzů, kteří byli nuceni opustit Angolu. V útulku není všechno v pořádku.

Jaoův zákon Odborník na záchranu šimpanzů Eugene Cussons divákům ukazuje výběh pro šimpanzí mláďata, kde vládne dospělý šimpanz Jao.

Problematická Xena Eugene se stará o těžko zvladatelnou mladou šimpanzí samičku Xenu, která nepřestává tropit neplechu ve výběhu pro mláďata a k vedoucímu záchranných akcí nemá žádný respekt.

Holky z Angoly - konečně na svobodě Mladé šimpanzí samičky Mimi, Lika a Gida jsou vypuštěny do výběhu pro dospělé šimpanze. Pracovníci ústavu se snaží usměrnit reakci třech samců na příchod nováčků.

Zac a Jinga - záhadní šimpanzi Eugene Cussons, vedoucí záchranných akcí z ústavu Šimpanzí ráj Jane Goodallové, zachraňuje další skupinku ohrožených opic.

Těžký začátek pro Jingu Houževnatá Jinga se připravuje na přesun do výběhu pro dospělé šimpanze. Po násilném střetu se samci se Eugene musí rozhodnout, zda ji do tlupy vůbec začlení.

Osm mláďat pro Eugena Eugene vyráží do Súdánu, aby zachránil pět malých šimpanzů. Když dorazí na místo, zjistí, že malých opiček je sedm. Musí udělat velmi těžké rozhodnutí - které dvě s sebou nevzít?

Nemožný úkol - Eugenova volba Eugene hodlá v Súdánu zastavit obchod s masem z divočiny. Náš ochránce zvířecích práv projíždí válkou zničeným venkovem do města Wau, neblaze proslulého právě tímto obchodem.

Agresivní Cozi Mladý šimpanz Cozi způsobuje v ústavu Šimpanzí ráj stále větší problémy. Jednou je roztomilý a legrační, jindy se dokáže proměnit v agresivního a nepřátelského tvora.

Populační exploze v opičím ráji Pět mladých šimpanzů, které Eugene zachránil ze Súdánu, prošlo karanténou a je připraveno připojit se k ostatním malým opičkám ve výběhu. Jak to dopadne?

Nová hierarchie Do výběhů v ústavu Šimpanzí ráj přibyli noví členové. Eugene, jehož místo v hierarchii už není pevné, nemůže vstoupit do prostorů pro šimpanze, aniž by neriskoval zranění. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama