Reklama

Reklama

U ohně

(festivalový název)
  • Chile Sentados frente al fuego (více)

Obsahy(1)

Alejandra je čtyřicátnice, stejně jako její dlouholetý partner Daniel. Oba se společně rozhodnou podniknout velkou životní změnu – přestěhovat se na venkov a živit se jako zemědělci. Do jejich plánů však zasáhne těžká překážka v podobě ženiny vážné nemoci, která ji vzdaluje od všech jejích snů a především od milovaného muže, jenž partnerce musí nyní víc než kdy jindy prokázat svou oddanost a trpělivost. Vztah Alejandry a Daniela čeká náročná zkouška. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Obsah super, ve fiimu ale tohle všechno spíš tušíte. Kamera fajn, příběh taky, ale na chycení za srdce to nestačí . LFŠ 2018, Slovácké divadlo ()

nettopyrek 

všechny recenze uživatele

Velice pomalé, krom poslední scény takřka bez emocí. Přesto jistým způsobem silné. Nesnaží se diváka dojmout, vše sledujeme zblízka, ale nedostaneme se pod povrch. Je to záměr, protože i v běžném životě nosíme masky. Masky úsměvů, i když nám do smíchu není, masky statečnosti, i když se třeseme strachy. Každý, kdo zažil něco podobného, chápe. V jednom dlouhém statickém záběru se zvedá vítr, rozvíří trávu a koruny stromů a já ho úplně cítil. Jistě, bylo to tím, že jsem seděl zrovna uprostřed Slováckého divadla v UH, kde nejvíc fouká klimatizace, ale i tak to byl nevšední pocit. ;) Pana Almendrase budu sledovat, talent rozhodně má. ()

Reklama

Reklama