Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (4 811)

plakát

Hypnotizér (2012) 

Film jsem si pustil den po dočtení knížky (slušná), takže znechucení, jak to scenáristi popatlali, nemohlo být větší. Temné uspávadlo o ničem, celé zmateně poskládané a hloupě ignorující fakt, že základním hybatelem děje je bývalá Erika skupina.

plakát

Prázdniny s Broučkem (2024) 

Nemám rád Příkazkého, mám rád Polákovou, Čmaňa vypadá pořád stejně a Nový už asi nic jiného než dědka samotáře nezahraje. Pan režisér Matoušek vytvořil v bídě české produkce snesitelný film, jemuž stačí základní námět - jedeme starým autem a tak nikam nedojedeme. Isteník a Sobotka jako dvojice štamgastů u zlého bankéře Jeřábka docela fungují, s Marií Ludvíkovou jsem měl větší problém, protože přerod do ultrahodné babičky je prostě nevěrohodný. Píše se to blbě, ale v té české bídě je to docela koukatelný film (až na ty paddle boardy, protože nikdy nikdo by je nevezl z Česka nafouknuté).

plakát

„Pane, vy jste vdova!“ (1970) 

Na mě moc bláznivé a překombinované, Hrzán na kterého se nejlíp dívalo, se ve filmu moc neohřál. Cupák výjimečně v záporné roli.

plakát

Sedím na konári a je mi dobre (1989) 

Smutné, dobré. Připomene Pehavého Maxe tím prostředím, lahodnou slovenštinou. Polívka ještě nebyl ožrala a Hrubešová asi nikde nebyla půvabnější. Jako vždy u Jakubiska bych ubral ty snové kýčové záběry.

plakát

Pražská 5 (1988) 

Kouř výbornej, ale tohle mě nebavilo ani trochu. Skřítku milý skřítku je jediná známější věc, a přísným pohledem i to je kokotina.

plakát

Nejistá sezóna (1987) 

Smutné, ale skvělé vyprávění o šedém socialismu.

plakát

Sladký život (2024) odpad!

U Hoffmana režiséra mám jen 4* za Bezva ženskou, v produkční řadě je to od odpadu po pět*. Tady jsme ale šlápli vedle. Když pominu kraviny typu transplantace srdce jak na drátku, žádné čekačky, za pár minut je borec venku a kromě fixou nakreslené jizvy na hrudníku je úplně nepoznamenán, nelze odpustit všechno kolem rodiny mrtvé podnikatelky. Určitě by borec pár dní po smrti manželky pohodička vegetoval na zahrádce a pro pár smutných dceřiných pohledů by vzal domů pobudu, poslal ho do školky atd atd. O té trapnosti se srdcem už nechci slyšet. Pan Cina je nejvíc nesympatický herec české historie, proti němu i Norbert Lichý byl božan.  Líbila se akorát Alžběta Dolečková a ta holka co byla dcera u Táborského. Brak, sračka sladkobolná, odpad. Takhle komedii směřovat nelze.

plakát

Kouř (1990) 

Překvapivě dobré, působivé. Ačkoliv je to chumel více žánrů (šedivý nepojmenovaný socialismus, muzikál, romance), krásně to pasuje a chytlavou Cabanovu písničku (fenomenální pohybový výkon) si budete pískat ještě za týden. Přemýšlím, jestli Zedníčková někde byla hezčí, v Helimadoe určitě ne. Slovák hraje to, kde bych čekal Hanáka a jediný WTF je Čtvrtňa jako muzikálový zpěvák (škoda, že se nedá nikde dohledat info k postsynchronům, ono nadabovaných postav je tu celá řada, uchem snadno poznatelná je právě Lucie Z a Šimon (toho nadaboval Zmožek).

plakát

Transakce století (1983) 

Tomuto filmu paradoxně nejvíc uškodila přítomnost Chevyho Chase, protože každý čekal ztřeštěnou komedii. A ona je to blbost, snaha parodovat americký zbrojařský systém, dostihy ve zbrojení. Nepovedlo se nic, Chase jako cool agent s doutníkem, Weaver jako svůdná femme fatale, záporáci prakticky neexistují, námět je hovadina, vtipu se nedostává a divák nevěřícně kroutí hlavou, o čem to celé bylo. Ztráta času.

plakát

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024) 

Dvě za film a po půlce za návrat hudby a dabing Martina Dejdara.  Když nemůže být Kaiser, Bárt Dejdar se zhostil role upovídaného Murphyho dobře. Zápletka je milionkrát omletá pohádka o dceři v ohrožení, vyplácáme se v bahně rodinných neshod, zavzpomínáme na kolegy policajty, uvidíme pár zastarale natočených honiček, jednu chybu s nalepením sledovacího zařízení na bok autobus (samo se asi nepřesune na záď). Z nostalgie jsme to dokoukali.