Reklama

Reklama

Sport proti drogám

(pořad)
všechny plakáty
? %
Publicistický / Sportovní
Česko, 2003, 19 min

Obsahy(1)

Tipy největších osobností českého sportu, kdy, kde a jak se zapojit do sportování, nejlepší alternativy nejhoršího využívání volného času vůbec.  Pořad Redakce sportu České televize Sport proti drogám je pořadem určeným pro mládež ve věku mezi třinácti a osmnácti lety. Mezi odborníky zabývajícími se problematikou drog je totiž právě tato životní etapa označována za takzvané neproblematičtější období, v němž je jedinec nejvíce náchylný k tomu, aby sklouzl na šikmou plochu a hledal útočiště v náručí omamných látek.
Náš pořad není žádnou "agitkou" a ani nebyl pro tyto účely tvořen. Sport proti drogám, jak samotný název naznačuje, se snaží pouze nabídnout alternativu, jak využít volný čas, kterého ve výše uvedeném věkovém rozmezí života má mládež požehnaně.
Seriál, který proti sobě staví dvě zcela odlišné životní filozofie, tedy sport a drogy, se vysílá s měsíční periodicitou. V každém díle představíme jeden nebo více sportů, které odpovídají ročnímu období, v němž se jednotlivé části našeho seriálu na obrazovkách České televize budou objevovat. Účelem je představit sporty, v nichž se Česká republika zásluhou svých reprezentantů zviditelnila v celosvětovém měřítku. Účelem ovšem není, jak bylo o několik řádků výše napsáno, přesvědčit naše diváky o tom, že se musejí stát profesionálními sportovci. Naopak, představovačka mistrů světa, olympijských vítězů či vítězů Světových pohárů je nástrojem k tomu, abychom ukázali krásu sportu jako takového - radost z pohybu, uspokojení z dobrého výkonu či vítězství.
V každém z jednotlivých dílů je pravidelná rubrika Okénko pro hvězdu. Moderátor pořadu vyzpovídá, jak název rubriky naznačuje, hvězdu daného sportovního odvětví. Rozhovor je především směrován k tématům, která jsou stěžejními pro daný pořad, tedy vazby mezi drogami a sportem, jenž je ve své podstatě také drogou. Na rekreační úrovni drogou zdravou a doporučovanou. O své zasvěcené názory na věc se v každém díle podělí i odborníci na drogovou problematiku.
Režie se ujala Alena Činčerová, která má s pořadem tohoto ražení velké zkušenosti. V nedávné minulosti režírovala pětadvacetidílný pořad České televize zaměřený také na drogovou problematiku Může to být i vaše dítě. Kromě jiného režírovala i cyklus o osobnostech českého národa Gen a momentálně pod jejím dohledem vznikají i díly úspěšného cestopisného seriálu Cestománie. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama