Reklama

Reklama

ČT Live - Charlie Straight

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2012, 45 min

Režie:

Tomáš Zilvar

Hrají:

Albert Černý

Obsahy(1)

Velkolepý koncert třineckých Charlie Straight v zaplněném pražském klubu SaSaZu zakončil jejich úspěšné turné roku 2011. Anglicky zpívající kapela založena v roce 2006 hraje ve složení Albert Černý (zpěv, kytara), Michal Šupák (klávesy, akordeon, vokály), Johnny Cienciala (basová kytara) a Pavel Pilch (bicí). Jejich vystoupení jsou plná bezprostředního projevu a nevyčerpatelné energie, stylově na pomezí indie rocku a post-britpopu. Jejich prozatím poslední cd „Someone With a Slow Heartbeat“ produkoval renomovaný londýnský producent Guy Fixsen a britský deník The Guardian o kapele vzápětí napsal: „Čeští Charlie Straight hrají ten typ radostně znějícího britpopu, který samotní Britové zapomněli dotáhnout k dokonalosti.“ Kapele se dostalo i vřelého přijetí na jejich třech koncertních vystoupeních v průběhu Olympijských her v Londýně. V srpnu roku 2012 hráli v Praze také jako předkapela slavných Red Hot Chili Peppers. Výjimečný koncert z holešovského SaSaZu v dramaturgii Yemiho A.D. nabídl nejen nové aranže, ale také pozoruhodné scénické ztvárnění známých hitů kapely. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marator 

všechny recenze uživatele

Charlie Straight je přesně ta kapela, která tu tak trochu v českých zemí chyběla. Když jsem je slyšel poprvé nechtělo se mi věřit, že se jedná o českou kapelu a o to víc z Třince s tak dokonalou výslovností angličtiny. Koncert je plný energie, a já rádoby zpěvák nechápu, jak to může Bertík udýchat? Každopádně jim přeji hodně síly a úspěchů, protože k nim mají dobře nakročeno! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Sofistikovaný popík pro inteligentní posluchače. I když tato hudba není vyloženě můj cup of tea, poslouchá se dobře a ještě lépe se dívá na štíhlou přitažlivou postavu 23letého Alberta Černého. Kluci mají zmáklou prezentaci na internetu a všeobecně je vidět, že vědí, co chtějí a zřetelně za tím jdou. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno