Reklama

Reklama

Když se Hari ženil

(festivalový název)
  • USA When Hari Got Married
Indie / Velká Británie / USA, 2012, 75 min (Alternativní 53 min)

Obsahy(1)

Hari se živí jako taxikář v severoindické Dharamsale a připravuje se na sňatek s dívkou, kterou mu namluvil jeho otec. Tradice velí, že snoubenci se prvně smí vidět až ve svatební den, nikde ale není psáno, že by si nesměli telefonovat. Hari přemýšlí o tom, jak se svatbou změní jeho život, jak změní život své nastávající, která opustí svou rodinu, aby se jako všechny indické dívky stala součástí rodiny svého muže, jak on obstojí jako manžel a zda uživí své budoucí děti. Své úvahy probírá se zákazníky, které vozí, s filmaři a v náznacích i se svou nespatřenou láskou, již zná zatím jen po hlase. V těchto rozhovorech Hari střídá nadhled a humor s obavami a nejistotou, které sílí s blížícím se dnem D... Snímek Když se Hari ženil ukazuje život uprostřed Himálaje, kde do staletých tradic nezadržitelně proniká moderní civilizace. (Jeden svět)

(více)

Recenze (2)

Spectateur 

všechny recenze uživatele

Než jsem se podíval na tenhle film, nedovedl jsem si představit, jak žijí lidé v Indii. Nevím jestli ten dojem mám jen já sám, ale ze všech dokumentů a publikací o Indii u nás se dozvíme o zvycích, náboženství a památkách v Indii, o lidech jako celku. Po zhlédnutí Hariho jsem konečně zjistil, že tam opravdu žijí sympatičtí lidé, veselí, ba co víc, schopní dělat si legraci sami ze sebe. Ne žádní primitivní domorodci. ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se Spectateurem v tom, že tenhle film dává krásnej vhled do života v Indii. Ale pozor, velkou měrou spíše jen do života v severní Indii, protože obecně čím víc na sever, tím víc v horách, a tím blíže Nepálu, Tibetu a to i se všemi zvyky co k tomu patří. Jižní Indie, to je jinší kafe, viz hromadný znásilňování v autobusech i mimo ně, a tam ti primitivové žijou :) ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama