Reklama

Reklama

Dům na cestě

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2003, 29 min

Režie:

Martin Pátek

Obsahy(1)

O budování prvního dětského hospice v České republice a o společenství lidí okolo něj. Film volně navazuje na dokumentární film Můj čas mi měří déšť, který ČT odvysílala v lednu 1999 a který vzbudil u široké veřejnosti velký ohlas. Nadace Klíček obdržela v roce 1998 darem zpustošený objekt ZDŠ v Malejovicích, který by měl sloužit spolu s další dostavbou jako místo, kam se budou moci uchýlit nejen děti s terminálními onemocněními, ale kde bude prostor pro setkávání a vzdělávání i těch vyléčených, stejně jako těch, kteří chtějí vážně nemocným dětem pomáhat.
Film se zaměřuje na příběh rekonstrukce a budování Domu na cestě, který je těsně před dokončením a paralelně s příběhem dostavby vypráví i o dalších osudech dětských pacientů, se kterými jsme se setkali.
Dům na cestě má být hlavně místem setkávání těch nemocných s těmi, kteří se vyléčili a dávají tak druhým naději a víru, kterou nemocnice ze své povahy dát neumí. Budování hospice a existence tohoto společenství je tak především příběhem o lidské solidaritě a podpoře v boji s nevyzpytatelným mikrosvětem tajemných procesů v našem nitru. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama