Reklama

Reklama

Meet in Pyongyang

  • Čína Ping rang zhi yue (více)

Obsahy(1)

Mladá čínská tanečnice Wang Xiaonan se  specializuje na korejské národní tance. Na soutěžích sklízí ovace i dobré známky většiny rozhodčích. Přesto končívá mezi poraženými a v slzách. Důvodem je vlastní babička - respektovaná profesorka tance a předsedkyně poroty. Podle ní Xiaonan nechápe ducha korejských tanců. Chystá se stáž do KLDR v rámci kulturní výměny. Zdeptaná Xiaonan chce s tancováním praštit, ale babička si přeje, aby se vnučka zúčastnila stáže.

V Pchjongjangu má Xiaonan spolupracovat s Yinshun, místní špičkovou tanečnicí a choreografkou. Xiaonan jí předvede tanec, ale Yinshun má podobný názor jako babička. Projev Xiaonan je technicky perfektní, nápaditý i přitažlivý, ale něco mu chybí. Xiaonan kritiku přijímá a chce se od Yinshun učit. V tanečním centru však právě vrcholí generální zkoušky na masové vystoupení Arirang. Yinshun je od rána do večera zaneprázdněna a ještě vychovává malého chlapce Zhonguana, adoptovaného sirotka. Na společný trénink s Xiaonan nemá čas. Krom toho vznikají nedorozumění. Průvodcem Xiaonan je Jin, důvěrnýpřítel Yinshun. Díky němu se Xiaonan sblížuje s malým Zhonguanem a postupně i s Yinshun.

Ve vedlejší dějové linii probíhá vzájemné hledání čínských a korejských veteránů z dob japonské okupace a korejské války, kteří na sebe ztratili kontakt. Také babička Xiaonan strávila část mládí v Koreji a ráda by našla korejskou kamarádku. Obě dějové linie se propojí a na konci stáže Xiaonan s Yinshun zjistí, že jejich osudy jsou propojeny nejenom tancem. (Bystroslepy)

(více)

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru 19. června 2012 na Šanghajském filmovém festivalu. (Bystroslepy)
  • Oficiálně první film natočený v koprodukci Čína-KLDR (ve skutečnosti byl vůbec prvním filmem Oriental Gladiator - ten se však vůbec nedostal do severokorejských kin a z pohledu KLDR nikdy nevznikl). (Bystroslepy)

Reklama

Reklama