Reklama

Reklama

Svět Mathewa Bournea

(TV film)
  • Velká Británie The World of Matthew Bourne
všechny plakáty
Velká Británie, 2012, 48 min

Obsahy(1)

Již po celé čtvrtstoletí vyvolává britský choreograf Matthew Bourne svými adaptacemi nejznámějších baletních a operních děl nadšení u publika po celém světě. Jeho projekty jsou velmi úspěšné a oceňované hudební kritikou – od Bizetovy Carmen s nápaditě zpracovanou taneční choreografií, zasazenou mimo jiné do prostředí americké garáže (The Car Man), až po oslňující, cenami ověnčené Labutí jezero. Pro ty, kteří znají Bourneovo dílo, znamená film skvělou šanci vidět úryvky jeho největších hitů a pro diváky, kteří ještě nejsou obeznámeni s jeho prací, je to zkrátka cesta magickými světy, které vypráví své příběhy pomocí tance.
Český křišťál v kategorii Performing Arts byl udělen tomuto snímku, protože film dokonalým způsobem oslavuje tohoto mistrovského choreografa a za pomoci projekcí, animací a intimního způsobu natáčení stylově a poutavě představuje to nejlepší z jeho díla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, 1) proč je v českém názvu oproti originálu z Bourneova křestního jména vypuštěno jedno „t“, 2) jak se to dá ze čteného titulku poznat :-) -------- V titulcích filmu uvedeno: režie Ross McGibbon; rok výroby 2011. ()

Reklama

Reklama